Teknoloji

Redmi Note 9 serisi altına uygun fiyatlı 5G telefonu geliyor

redmi note 9 5g

Xiaomi Redmi alt markası altında giriş seviyesi bir 5G telefonu çıkarmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Çok yakında çıkması beklenen bu telefon M2004J7AC model numarasını taşıyor. Teknik özellikleri ve fotoğrafları da Çin’in idari kuruluşu TENAA’da görüldü.

Öncelikle tasarımdan başlayacak olursak, telefon kamera modülü tasarımından diğer unsurlarına kadar mevcut Redmi Note 9 modeline epey benziyor.

Teknik özelliklerine baktığımızda ise, TENAA kayıtlarına göre telefonda 6.57 inç Full HD+ OLED ekran bulunuyor. Redmi Note 9’da LCD ekranın bulunduğunu dikkate alırsak, ekran teknolojisi alanında bir ilerlemenin muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu ekranda kamera deliği yerine su damlası biçiminde çentik yer alacağa benziyor.

Telefonun içinde sekiz çekirdekli 2.6 GHz işlemci yer alacak. Bunun da MediaTek Dimensity yongası olacağı söyleniyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da sözü edilen diğer özellikler arasında bulunuyor.

Arkada üç kamera bulunuyor. Ana kamera 48 megapiksel sensör barındırırken ikinci kamera 16 megapiksel sensör taşıyor. Tabii ki, telefonun beklenen en önemli özelliklerinden bir tanesi de 5G desteği olacak. Ekran içi parmak izi okuyucusu da sözü edilen özellikler arasında 4420 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pilin varlığı da belirtiliyor.

Tasarımı ve teknik özellikleri ortaya çıkan bu Redmi cihazının ne zaman resmiyet kazanacağı bilinmiyor. Tahminimiz bu telefon Çin’in 5G şebekelerinde çalışan bir Android telefonu olmasını bekleyebiliriz. Belki farklı bir isimle uluslararası pazarda da görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER