Manşetler

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro Ön İnceleme – Video

redmi note 8 pro

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro modellerinin Türkiye lansmanı bugün İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte gerçekleştirildi. 3000 TL’nin altında düzgün bir Android telefon arayanlar için Xiaomi’nin bu iki Android telefonu epey uygun seçenekler gibi görünüyor.

Öncelikle Redmi Note 8 Pro’dan başlayalım. Bu telefon tasarımıyla amiral gemisi telefonları fazla aratmıyor. 6.53 inç IPS LCD ekranın parlaklığı yüksek, görüş açıları da geniş. Ekran gövde oranı da yüzde 91 seviyesinde, böylelikle telefonun yüzey alanı mümkün olduğu kadar düşük tutuluyor. Ön ve arka camı kaplayan Gorilla Glass 5 camlar da bu telefona amiral gemisi telefon havası katıyor. Renkler de çekici, özellikle beyaz rengi epey beğendiğimizi belirtmeliyiz.

Note 8 Pro özellikle 64 megapiksel kamerasıyla öne çıkıyor. Kamera uygulamasına tam çözünürlükte fotoğraf çekimi için kolay erişilebilir bir mod yerleştirilmesi güzel olmuş. Aynı modu 48 megapiksel ana kameraya sahip Redmi Note 8 modelinde de görüyoruz. Daha sonra gerçekleştirmeyi planladığımız detaylı incelemede 64 megapiksel kamerayı da barındıran dörtlü arka kamera sisteminin neler yaptığına yakından bakacağız.

64 GB’lığı 2499 TL, 128 GB’lığı 2699 TL olan Redmi Note 8 Pro için bu fiyatların Türkiye şartlarında uygun olduğunu söyleyebiliriz. Kağıt üzerinde özellikler, fiyata göre epey iyi görünüyor. Gerçekte tablo nasıl, bunun için detaylı incelemeyi beklemeniz gerekiyor.

Redmi Note 8 ise geçen ilkbaharda gördüğümüz Note 7’nin çizgisini devam ettiriyor. Note 7, epey ilgi görmüştü. 4 GB RAM ile gelen bu telefonun 64 GB ve 128 GB’lık versiyonları için yine 1999 TL ve 2199 TL’lik fiyat etiketleri belirlenmiş. Teknik özellikler Pro modeline göre biraz daha aşağıda olsa da, Redmi Note 8 de fiyatının karşılığını fazlasıyla verecek bir telefon gibi görünüyor. Note 7 modeline göre kamera tarafında dikkate değer ilerlemelerin yapıldığını da not edelim. Umarız, bu telefonla ilgili detaylı yorum yapma şansına sahip oluruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER