Teknoloji

Redmi Note 8 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

redmi note 8 Türkiye fiyatı

Xiaomi Türkiye, Redmi Note 8 serisinin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Seriye adını veren Redmi Note 8 Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi de belli oldu.

Redmi Note 8’de 6.3 inç, 1080 x 2340 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunacak. Telefonun hem önü hem de arkası Corning Gorilla Glass 5 ile kaplı.

Snapdragon 665 ile çalışacak telefonun 4 GB ve 6 GB RAM seçenekleri bulunacak. Depolama alanı ise 64 GB veya 128 GB’lık seçeneklerden oluşacak. microSD kart yuvasıyla 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartlar desteklenecek. Telefonda 4000 mAh kapasiteli pil ve 18W hızlı şarj desteği bulunuyor. USB-C girişi ve 3.5mm kulaklık jakı da mevcut. Ayrıca kızıl ötesi port da bu Xiaomi telefonunda yer alıyor.

Redmi Note 8’de güçlü bir hoparlörün olduğu belirtiliyor. Otomatik hoparlör temizleyici olarak adlandırılan bir özellik sayesinde telefon, 30 saniye boyunca farklı frekanslarda sesler veriyor ve hoparlörün içinin temizlenmesi sağlanıyor.

Redmi Note 8 kamera özellikleri ile de öne çıkıyor

Redmi Note 8’in arkasında dört tane kamera bulunuyor. 48 megapiksel ana kamera yüksek detaylara ve canlı renklere sahip fotoğraflar çekmeyi vadediyor. Bunun yanında telefoto, ultra geniş açılı kameralar ve derinlik sensörü de bulunacak. Redmi Note 8 ile birlikte makro modu geliyor. 48 megapiksel kamera ve derinlik sensörüyle memnun edici portre fotoğraflar da çekilebiliyor. Gece modu gibi, genellikle üst segment akıllı telefonlarda gördüğümüz bir özellik de Redmi Note 8’de yer alıyor. Telefon 4K video kaydı yapıyor.

Redmi Note 8’in önünde 13 megapiksel selfie kamerası yer alıyor. Yapay zekâ destekli güzelleştirme, sahne tanıma ve portre modları mevcut. Öndeki kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

Arkada parmak izi okuyucu taşıyacak olan Redmi Note 8, tahmin ediyoruz ki, daha sonra Android 10 ve MIUI 11 güncellemeleri gelecektir.

Redmi Note 8’in 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı versiyonu 1999 TL’lik fiyat etiketiyle 18 Ekim Cuma günü satışa çıkacak. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyonunun fiyatı da 2199 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER