Manşetler

Redmi Note 8 Pro Türkiye’de satışa çıktı, fiyatları belli oldu

redmi note 8 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Redmi Note 8 Türkiye lansmanında serinin amiral gemisi telefonu Redmi Note 8 Pro’nun fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. 64 megapiksel arka kameralı Note 8 Pro için Xiaomi, “kral” nitelendirmesini yapıyor.

64 megapiksel çözünürlüklü kamera sayesinde standart fotoğrafta yakınlaştırma yaparak detayları görmek mümkün olacak. Xiaomi, lansmanda çeşitli fotoğraflarla yüksek çözünürlüklü kameranın sağladığı avantajları gösterdi.

Arkaya eklenen özel makro lens sayesinde nesneye 2 santimetreye kadar yakınlaştırma yaparak makro fotoğraf çekmek de mümkün oluyor. Arkadaki üçüncü kamera ise 120 derecelik ultra geniş açıya sahip ve bir kareye, uzaklaşmadan daha fazla nesnenin sığdırılabildiği fotoğraflar çekmeye olanak sağlıyor. Portre modu da, 64 megapiksel kamera ve derinlik sensörünün birlikte çalışması sayesinde detaylı fotoğraflar çekilmesini sağlıyor.

Ön tarafta da 20 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Bu kamera da yapay zekâ destekli güzelleştirme, sahne algılama, portre gibi modlara sahip.

redmi note 8 pro
Redmi Note 8 Pro ile çekilen fotoğraf

Gece modu şimdilerde çok moda ve bu telefonda 16 megapiksel Gece modu da bulunuyor. 64 megapiksel kamera, piksel birleştirme teknolojisi sayesinde daha düşük çözünürlüklü, ancak daha parlak ve net fotoğraflar çekmeyi sağlıyor. Video tarafında ise 960 fps ağır video çekimi bulunuyor. AI Skyscaping olarak adlandırılan bir özellik sayesinde farklı hava şartlarında çekilen fotoğrafların en ideal koşullarda kaydedilmesini sağlıyor.

Redmi Note 8 Pro teknik özellikleri

Teknik özelliklere baktığımızda ise, Redmi Note 8 Pro’da 6.53 inç, 1080p IPS LCD ekran bulunuyor. Bu ekran yüzde 91.4 ekran-gövde oranına sahip. Ekranın mavi ışık filtresi de bulunuyor. Telefonun hem önü hem de arkası Corning Gorilla Glass 5 ekran camıyla kaplı.

Telefonun alt kenarda 3.5mm kulaklık jakı Redmi Note 8 Pro’da da bulunuyor. Her Xiaomi cihazında bulunan kızılötesi portu bu telefonda da mevcut. Böylelikle telefonu uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün. İlk kez bir Redmi cihazında NFC desteği de bulunuyor.

MediaTek Helio G90T işlemci, sıvı soğutma teknolojisi, 6 GB RAM, 64 ya da 128 GB dahili hafıza, 256 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası gibi teknik özellikler de bulunuyor. WiFi X anten olarak adlandırılan anten mekanizması, telefonu yatay yönde tutup oyun oynarken meydana gelebilecek bağlantı hızı yavaşlamalarının önüne geçiliyor.

Telefonun 4500 mAh kapasiteli pil ve hızlı şarj desteği de barındıracak. Xiaomi pilin iki güne varan bir çalışma imkanı sunduğunu söylüyor. 19 güne yakın bekleme süresi de sunuluyor. Telefonun kutusundan 18W hızlı şarj adaptörü çıkıyor.

Redmi Note 8 Pro’nun amiral gemisi özellikleri bütçe dostun fiyatla sunduğu belirtiliyor. Telefonun 64 GB dahili hafıza ve 6 GB RAM’li versiyonu ilk etapta çıkacak. Bugünden itibaren 2499 TL’lik fiyat ile satışa sunuluyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyonu da 2699 TL’ye satılacak.

Redmi Note 8 Pro birçok kanalda satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER