Teknoloji

Redmi Note 11 Pro Dimensity 920 işlemciyle gelecek

redmi note 11

Redmi Note 11 serisi, 28 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayımda sona yaklaşılırken, akıllı telefonlara dair detayların açıklanmasına da devam ediliyor. Bu açıklamaların en yenisi, Redmi Note 11 Pro ile ilgili.

Redmi’den verilen bilgiye göre, Note 11 Pro’nun kalbinde MediaTek’in Dimensity 920 işlemcisi bulunacak. Sekiz çekirdekli bu işlemci, 5G desteğini de cihaza getirecek. Dimensity 920 görece yeni bir işlemci olduğu için gerçek hayatta nasıl bir performans vereceği merak ediliyor.

Redmi Note 11 serisiyle ilgili paylaşımlar bununla da sınırlı kalmadı. Serinin her iki üyesinde de simetrik stereo hoparlörün bulunacağı açıklandı. Bu da telefonun hem sol hem de sağ hoparlöründen aynı ses çıkışının sağlanacağı ve kullanıcılara daha kapsayıcı bir ses deneyiminin sunulacağı anlamına geliyor. Ancak söz konusu özelliğin sadece Pro versiyonlarla sınırlı kalabileceği de belirtiliyor.

redmi note 11 proRedmi Note 11 serisinde şimdiye kadar genellikle iki modelden bahsedilse de, serinin üçüncü bir üyesinin daha kullanıcıların karşısına çıkması da ihtimaller arasında yer alıyor. Bu üye, amiral gemisi niteliğindeki Redmi Note 11 Pro Plus olacak. Akıllı telefonun kalbinde MediaTek Dimensity 1200 AI işlemcinin bulunacağı belirtiliyor. Üç telefonda da ekranın 120 Hz olması ancak standart Note 11’de IPS LCD panelin, Pro versiyonlarda ise AMOLED panelin yer alması bekleniyor. Akıllı telefonlarla ilgili tüm detaylar için 28 Ekim’e kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER