Teknoloji

Redmi K60 Snapdragon 8 Gen 2 ile gelecek

redmi k60

Xiaomi Redmi K60 serisiyle ilgili söylentiler bir süredir gündemdeydi. Seriyle ilgili söylenti ve sızıntılar biraz daha somut bir hâl almaya başladı. Çin kaynaklı haberlere göre, seri ocak ayında tanıtılacak. Tanıtımın 22 Ocak’taki Çin Yeni Yılı’ndan önce yapılması bekleniyor.

Redmi K60’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. QHD+ çözünürlüklü 120 Hz ekran, 67W kablolu ve 30W kablosuz şarj da telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Kablosuz şarjın Redmi K serisi için bir ilk olacağını belirtmekte fayda var.

Telefonda 64 megapiksel ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü kameranın bulunacağı belirtiliyor.

Redmi K60 Pro Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle gelecek

K60 Pro’nun ise Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia ediliyor. Pro versiyonda neden daha eski işlemci seçeneğinin tercih edildiği bilinmiyor. Ancak bunun henüz bir söylentiden ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu telefonun da QHD+ çözünürlüklü 120 Hz ekrana sahip olacağı söyleniyor.

Serinin en alt basamağında ise K60E modeli bulunacak. Bu modelin kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 veya henüz duyurulmayan MediaTek Dimensity 8200 işlemcinin olacağı söyleniyor. Benchmark test sonuçları Snapdragon 870 ihtimalinin daha kuvvetli olduğunu gösteriyor. Bu telefonda 48 megapiksel ana kameranın bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Şirket içinde Redmi K60’ın “Socrates”, K60 Pro’nun “Mondrian” ve K60E’nin de “Rembrandt” kod adıyla anıldığı belirtiliyor. Önümüzdeki dönemde bu üç telefon hakkında daha fazla detay duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER