Teknoloji

Xiaomi Redmi K60’nın hızlı şarj desteği için doğrulama geldi

redmi k50 redmi k60
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin Redmi K60 serisini önümüzdeki haftalarda tanıtması bekleniyor. Ancak henüz serinin duyurusu için resmi bir tarih açıklanmış değil. Son zamanlarda sızıntıların artması, beklenen duyurunun çok da uzak olmadığını gösteriyor. Bütün bunlara ek olarak, telefonlara ait resmi sertifikalar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Bu sertifikaların en yenisi Çin merkezli 3C’den geldi. 3C’nin kayıtları standart K60’ın 67W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu gösteriyor. Daha önceki sızıntılara göre, telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5500 mAh kapasiteli pili verecek. Bu pil 30W kablosuz şarj desteğine de sahip olacak.

3C’nin kayıtlarında görülen bilgilerin çok da şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl çıkan Redmi K50 de 50W şarj desteğine sahip. Dolayısıyla Xiaomi’nin bu alanda bir iyileştirme yapmadığı anlaşılıyor.

Redmi K60 Dimensity 8200 ile gelecek

Daha önce çıkan ilk haberlerde K60 serisinde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyi kullanacağı öne sürülmüştü. Ancak güncel bir sızıntıya göre K60’ın kalbinde MediaTek’in Dimensity 8200 işlemcisi bulunacak. Bu noktada Dimensity 8200’ün resmi duyurusunun da henüz yapılmadığını hatırlatalım.

Akıllı telefonda ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özellikli 48 megapiksel sensörün üstleneceği söyleniyor. Redmi K50’de de 48 megapiksel bir ana kamera mevcut. Redmi K60’ın sensörüyle ilgili diğer detaylar ise şu an için belirsizliğini koruyor. K60 serisindeki modellerden birinde Apple’ın iPhone 14 Pro’lardaki Dynamic Island’ına benzer bir ekran tanıtımını görmek de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER