Teknoloji

Redmi K60 Ultra, Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonuyla birlikte tanıtılacak

redmi k60 ultra

Xiaomi için 14 Ağustos oldukça hareketli geçecek. Şirket bu tarihte yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 3’ü tanıtacağını açıkladıktan bir süre sonra Pad 6 Max 14 tablet ve Band 8 Pro akıllı bilekliğin tanıtılacağını da duyurmuştu. Sahneye çıkacak ürünler listesine son olarak Redmi K60 Ultra eklendi.

Konuyla ilgili açıklama, Redmi’nin Weibo sayfası aracılığıyla yapıldı. Burada telefonun tasarımı ve özellikleri konusunda bilgi edinmeyi sağlayan görseller de paylaşıldı. Şirketin paylaşımı, telefonun kalbinde MediaTek Dimensity 9200+ işlemci olacağına dair söylentileri doğruluyor.

Akıllı telefon 1.5K çözünürlüklü 144 Hz ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak. 1.5K ile kastedilenin 1220p çözünürlük olduğunu hatırlatalım. Hem Redmi K60’ta hem de Redmi K60 Ultra’da 1440p panelin bulunduğunu düşününce K60 Ultra’da geriye doğru bir adımın atılmasının şaşırtıcı olduğu söylenebilir.

K60 Ultra’nın 24 GB RAM ve 1 TB depolama alanı olan bir versiyonu da kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu da K60 Ultra’yı böyle bir bellek kombinasyonunu sunan ve oyun telefonu olmayan ilk cihaz yapacak. Yine bu ay içinde tanıtılacak OnePlus Ace 2 Pro’nun da aynı bellek kombinasyonuna sahip bir versiyonunun olacağı biliniyor.

Redmi K60 Ultra üç arka kamerayla gelecek

Akıllı telefonun arkasında üç kamera görülse de, bunların sadece ikisi tam teşekküllü sensörler gibi görünüyor. Üçüncü sensörün 2 megapiksel çözünürlüklü bir portre lens olduğu tahmin ediliyor. 50 megapiksel ana kameraya ultra geniş açılı kameranın eşlik etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Redmi K60 Ultra hakkındaki tüm detayları duymak için 14 Ağustos’u beklemek gerekiyor. Bu etkinlikte fiyat ve çıkış tarihi gibi kilit bilgileri öğrenmek de mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER