Teknoloji

Redmi Display 1A ile monitör pazarına adım atıyor

redmi display 1a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, akıllı telefon dışındaki ürün kategorilerine girme konusundaki hevesini daha önce sergilemişti. Redmi X TV ve RedmiBook dizüstü bilgisayar gibi ürünler çıkaran şirket, bunların yanına şimdi de bir bilgisayar monitörü ekledi. Redmi Display 1A adını taşıyan monitör, etkileyici tasarımı ve “iddialı” fiyatıyla dikkat çekiyor.

23.8 inç büyüklüğünde IPS LCD panelin kullanıldığı monitör, 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 250 nit olan Redmi Display 1A’nın kontrast oranı ise 1000:1.

Xiaomi’den verilen bilgiye göre; sadece 7.3 mm. kalınlığındaki kenar çerçeveleri, Redmi Display 1A’yı çok monitörlü kurulumlarda kullanmaya uygun hâle getiriyor. Alt çerçeve ise biraz daha kalın görünüyor.

Redmi Display 1A’da hem HDMI hem de artık biraz demode kalan VGA girişi mevcut. 2020 model bir üründe VGA girişinin varlığı tuhaf görünse de; Redmi Display 1A’nın bütçe dostu bir ürün olarak konumlandırıldığı ve bu nedenle eskiyle uyumluluk konusuna önem verildiği söylenebilir.

Redmi Display 1A, Çin’de 599 yuan (521 TL) karşılığında piyasaya çıkıyor. Monitörün ön satışları Xiaomi’nin internet sitesinde başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER