Teknoloji

Redmi A3x yakında tüm dünyada kullanıcılarla buluşacak

xiaomi redmi a3

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, A3 modelini geçtiğimiz şubat ayında tanıtmıştı. Şirket şimdi de bu telefonun çok az da olsa modifiye edilmiş versiyonunu Redmi A3x adı altında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Akıllı telefon iki farklı versiyonla Hindistan’da ve küresel ölçekte satışa sunulacak.

Telefonun küresel versiyonunun model numarası “24048RN6CG” olarak belirlenirlen, Hindistan versiyonunun model numarası da “24048RN6CI” oldu. Xiaomi, Redmi ve Poco markalı telefonların küresel versiyonlarının model numaraları “G”, Hindistan versiyonlarının model numaraları da “I” ile bitiyor.

Model numarasındaki “2404” bölümünün de 2024’ün dördüncü ayını yani içinde bulunduğumuz ayı temsil ettiği düşünülüyor. Ancak bunun garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Geçmişte telefonun gerçek tanıtım tarihinin bahsi geçen bölümle örtüşmediğini gördüğümüz durumlar olmuştu.

redmi a3x

Redmi A3x hangi özelliklerle gelecek?

A3x’in teknik özellikleri şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak adına bakılınca bu telefonun Redmi A3’ün kısmen modifiye edilmiş versiyonu olacağı anlaşılıyor.

Redmi A3’te 6.71 inç büyüklüğünde 90 Hz LCD ekran bulunuyor. MediaTek Helio G36 işlemciye 3, 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. 8 megapiksel arka kamerayı 0.08 megapiksel çözünürlüklü dekoratif lens tamamlıyor. Ön tarafta ise 5 megapiksel çözünürlüklü lens bulunuyor. Akıllı telefon kutusundan Android 14 yüklü olarak çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER