Teknoloji

Xiaomi yanlışlıkla Redmi 12’nin tüm detaylarını sızdırdı

redmi 12

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi, 12C modelini geçtiğimiz aralık ayında tanıtmıştı. Redmi 12’nin de yakında resmiyet kazanması bekleniyor. Xiaomi’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmese de, şirketin Portekiz ofisi akıllı telefonu yanlışlıkla web sitesinde paylaştı ve böylelikle telefonun tüm detayları ortaya çıktı. İlgili web sayfası kaldırılsa da, bu detayların internette dolaşmasını engelleyemedi.

Akıllı telefon 6.79 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü 90 Hz LCD ekranla gelecek. Ekranın üstündeki yuvarlak delik 8 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro/derinlik sensörü eşlik ediyor.

Telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G88 işlemci bulunuyor. RAM seçenekleri 4 ve 8 GB, depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh pil veriyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pilin şarj hızı 18W. Dedikodularda şarj hızının 33W olacağı iddia edilmişti.

redmi 12

Redmi 12 için ne kadar ödemek gerekecek?

IP53 dayanıklılık sertifikası, NFC ve kızılötesi sensörü telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Bluetooth 5.3 desteğine sahip 4G uyumlu telefonun kalınlığı 8.17 mm, 198.5 gram çekiyor.

redmi 12

Redmi 12 en az üç renk seçeneğiyle gelecek. Sızıntılarda telefonun Avrupa fiyatının 199 avrodan başlayacağı belirtilse de, Xiaomi’nin Portekiz sitesinde fiyat 209.99 avro olarak görülüyor.

İLGİLİ HABERLER