Teknoloji

Reddit ünlülerin ilgisini çekmek için değişmeyi istiyor

reddit-logo-230313

Reddit’in yetenek direktörü Victoria Taylor ile yollarını ayırması kullanıcıların tepkisini çekmiş ve geçtiğimiz hafta boyunca site geneline yayılan protestolar gerçekleştirilmişti. Ortalığın biraz durulmasının ardından Reddit’in Taylor ile yollarını neden ayırdığına sebepler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Reddit kurucusu Alexis Ohanian, Reddit’in ünlülerle daha fazla çalışması için gerçekleştirilen bir yeniden yapılanma çerçevesinde Taylor’a veda edildiğini dile getirdi.

Victoria Taylor, Reddit’in Ask Me Anything (Bana İstediğini Sor) topluluğu altında ünlülerle soru-cevap seansları gerçekleştirmiş ve platforma büyük popülarite kazandırmıştı. Ancak Reddit önümüzdeki dönemde ünlüleri sürekli paylaşımcılara dönüştürmeyi amaçlıyor. Ask Me Anything’de büyük isimlerin ağırlanmasına devam edileceğini söyleyen Ohanian, sorumluluğun büyük kısmının moderatörlere bırakılacağını belirtti.

Ohanian’ın planı kulağa oldukça güzel gelse de, Reddit için gerçekleştirmesi zorlu bir hedef gibi gözüküyor. Meşgul bir film yıldızının, yazarın, aktivistin veya bilim adamının yoğun programından vakit ayırıp Reddit’te düzenli bir aktivite sergilemesinin çok kolay olmayacağını belirtmek gerekiyor. Ohanian, Arnold Schwarzenegger ve Snoop Dogg gibi isimlerin şimdiden Reddit’te ara ara yaptıkları yorumlarıyla boy gösterdiğine dikkat çekti. Ancak henüz iki ünlünün aktif olması, Reddit’in önünde uzun bir yol olduğunu ortaya koyuyor.

Ancak Ohanian’ın açıklamaları, Taylor ile Reddit’in yollarının neden ayrıldığı konusunda somut bir bilgi vermiyor. Gizlilik nedeniyle çalışanları hakkında konuşmadıklarını söyleyen Ohanian, Taylor’ın görevini yapacak birini işe alacaklarını; ancak pozisyonun şimdilik boş kalacağını ifade etti.

Reddit kurucusu Alexis Ohanian’dan kısa bir süre önce de CEO Ellen Pao açıklamalarda bulunmuş ve iletişim kopukluğundan dolayı özür dilemişti. Pao, Taylor’ın işten çıkarılmasının ardından gelişen süreci iyi yönetemediklerini kabul etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER