Teknoloji

Reddit sitesine erişim engellendi

reddit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

reddit-logo-151115

Devletin erişim engeli getirdiği siteler arasına son olarak Reddit katıldı. Bir önceki akşamdan itibaren kullanıcılar bu sosyal medya sitesine erişimde sıkıntılar yaşadıklarını belirtmeye başladılar ve dün akşamdan itibaren de erişim engelinin uygulandığı kesinleşmiş oldu. Reddit’e uygulanan erişim engelinin ne kadar süreceği şu an için bilinmiyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı web sitesinde Reddit.com ile ilgili sorgu yapıldığında “Mahkeme Kararları” bölümü altında 5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (reddit.com)hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı‘nın13/11/2015 tarih ve 490.05.01.2015.-252804 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.” şeklinde bir bilgilendirme notu yer alıyor. 

reddit-tib-bilgiler-151115

Reddit sitesine uygulanan bu erişim engelinin DNS seviyesinde olduğu belirtiliyor. Alternatif DNS adresleri kullanarak Reddit sitesine erişim sağlanması mümkün olabiliyor. Bilgisayarlar DNS’leri kullanarak web adreslerini IP adreslerine dönüştürüyor, böylelikle trafiği doğru siteye yönlendiriyor. Bu nedenle Google’ın DNS’leri gibi farklı DNS adreslerini kullanarak Reddit’e uygulanan bu erişim engelinin etrafından dolaşmak şu an için mümkün oluyor.

Reddit’e erişim engelinin tam olarak hangi içerikten dolayı getirildiği de şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER