Teknoloji

Eski Reddit CEO’suna göre Ellen Pao “günah keçisi” ilan edildi

reddit-logo-230313

Reddit’in iletişim direktörü Victoria Taylor’ın görevinden alınmasıyla birlikte Reddit kullanıcıları arasında başlayan huzursuzluk kısa sürede büyümüş ve süreç geçici CEO olarak görev yapan Ellen Pao’nun istifa etmesiyle son bulmuştu. Pao’dan önceki Reddit CEO’su Yishan Wong’a göre, halefi tüm bu süreçte günah keçisi ilan edildi.

Reddit üzerinden açıklamalarda bulunan Wong, kuruculardan Alexis Ohanian’ın Victoria Taylor’ı görevden alabilmek için Ellen Pao’yu kullandığını dile getirdi. Wong, Ohanian’ın ortalık iyice karıştıktan ve Pao acımasız eleştirilere hedef olduktan sonra “Taylor’ın görevden alınma kararını ben verdim.” demesini ise “liderlik yoksunluğu” şeklinde tanımladı.

Yishan Wong artık Reddit yönetiminde yer almadığı için yorumlarına biraz mesafeli yaklaşmak gerekiyor. Ohanian geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Reddit kullanıcılarından özür dilemekle yetinmiş, ancak yaşananlara ilişkin daha fazla detay vermemişti. Pao’nun ayrılığının veya moderasyon reformlarının Reddit yönetiminin hatalarını kapatmaya yetip yetmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER