Teknoloji

Reddit’in baş mühendisi görevinden ayrıldı

bethanye-blount-reddit-140715

Reddit’in mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Bethanye Blount, göreve gelişinin üstünden sadece iki ay geçmesine rağmen, “sitenin yeni yönüne olan inancını kaybettiği” gerekçesiyle görevinden ayrıldı. Reddit kullanıcılarına büyük sözler verildiğini söyleyen Blount, yönetim kurulunun bu sözleri yerine getirmekte zorlanacağını dile getirdi. Başkan yardımcısının ayrılığında bu konuda şirkete yeterince güvenmemesinin de önemli rol oynadığı düşünülüyor.

Blount, iki haftadan kısa bir süre içinde yolları Reddit ile ayrılan üçüncü kadın çalışan oldu. Ask Me Anything koordinatörü Victoria Taylor’ın görevinden alınmasıyla başlayan süreçte, geçici CEO Ellen Pao da istifa kararı almak zorunda kalmıştı. Reddit’in CEO’luğunu ise sitenin kurucularından Steve Huffman üstlendi.

Blount, Ellen Pao’nun ayrılığına dair birkaç söz söylemeyi de ihmal etmedi. Pao’nun camdan bir tepeden atıldığını söyleyen Blount, eski Reddit CEO’sunun karşılaştığı muamelenin altında cinsiyet ayrımcılığının da rol oynamış olabileceğini ima etti. Blount, hemen ardından hem kendi kararının hem de Taylor’ın kovulmasının altında cinsiyetçilik gibi bir neden bulunmadığını belirtmeyi ihmal etmedi.

Yeni Reddit CEO’su Steve Huffman da bir açıklama yaptı ve “Bethanye’nin ayrılığında cinsiyetçi bir tavrın etkisi olmadı. Kendisiyle çalışmak için sabırsızlanıyordum.” ifadelerini kullandı. Reddit’te Blout’tan boşalan göreve geçici olarak George Pang atandı. Blount da “Pang’a güvenim tam.” sözleriyle bu atamayı desteklediğini gösterdi.

Steve Huffman, Blount’ın agresif sözlere ilişkin eleştirilerini değerlendirmeyi de ihmal etmedi. Hedeflerin yerine getirebileceğine dair inancından dolayı Reddit CEO’luğunu kabul ettiğini söyleyen Huffman, kısa zamanda yeni bir içerik politikası oluşturmak ve yeni moderasyon araçları hazırlamakta bir zorluk görmediğini belirtti. Bethanye Blount ise Reddit’ten ayrılmasıyla birlikte kendisi için yeni başlangıçların zamanının geldiğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER