Teknoloji

Realme X2 duyuruldu: Snapdragon 730G, 64 MP kamera

realme x2 pro

Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, kısa süre önce Realme XT adını taşıyan cihazını gözler önüne çıkarmıştı. Hız kesmeye niyeti olmayan şirket, yolculuğuna Realme X2 isimli telefonla devam ediyor.

Realme X2’inin temelinde de Realme XT’nin bulunduğunu en baştan belirtmek gerekiyor. Ancak Realme X2’de XT’den farklı olarak Qualcomm Snapdragon 730G yonga set yer alıyor. 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamera, 30W VOOC Flash Charge 4.0 desteği ve NFC yongası da X2 ile XT arasındaki diğer farklar olarak dikkat çekiyor.

Realme X2’nin kamera özellikleri bakımından da XT’den zengin olduğunu belirtmek gerekiyor. 8 MP çözünürlüklü ultra geniş açılı kamerayla video kaydı yapılabilmesi ve videolara gerçek zamanlı bokeh efekti uygulanabilmesi, X2’nin farklı kamera özellikleri arasında öne çıkıyor.

Realme X2’de de 6.4 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip. Parmak izi tarayıcısı da ekranın içine yerleştirilmiş. Kutusundan ColorOS 6 ile çıkacak olan telefonda dört lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistem 64, 8, 2 ve 2 megapiksel çözünürlüklü lenslerden oluşuyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor.

Realme X2 ile birlikte bir de kulaklık tanıttı

X2 için İnci Beyazı ve İnci Mavisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefonun 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu, Çin’de 1599 yuan (1279 TL) karşılığında satılacak. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı isteyenlerin ise (1518 TL) ödemesi gerekecek. Realme, 26 Eylül öncesinde kendi internet sitesi aracılığıyla sipariş verenlere 100 yuan (80 TL) indirim yapacak.

Realme X2 ile birlikte Buds Wireless adını verdiği bir kulaklığı da tanıttı. Çin’de 27 Eylül’de satışa sunulacak olan Buds Wireless’in fiyat etiketinde 149 yuan (119 TL) yazacak.

İLGİLİ HABERLER