Teknoloji

Realme Watch T1 ile akıllı saat seçeneklerini artırıyor

realme watch t1 s100

Realme bugün düzenlediği etkinlikte GT Neo 2T ve Q3s adını taşıyan akıllı telefonlarının yanı sıra Watch T1 isimli akıllı saatini de tanıttı. T1, şirketin ana vatanı Çin’de piyasaya çıkacak ilk akıllı saat olma özelliğini taşıyor.

Watch T1’de Realme’nin küresel pazarda piyasaya sürdüğü telefonlarda olmayan bazı özellikler mevcut. Örneğin, Bluetooth 5.0 ile kullanıcılar telefonlarına gelen aramaları saatleri üzerinden yanıtlayabilecek ve konuşabilecek. Dahili depolama alanı 4 GB olan akıllı saatte 500’den fazla şarkı saklanabiliyor. Kullanıcılar Bluetooth kulaklık veya hoparlörlerini saatleriyle eşleştirerek doğrudan saat üzerinden müzik dinleyebilecek.

Realme Watch T1’in diğer özellikleri ise oldukça standart görünüyor. Uyku takibi, 110 spor modu, kalp atış hızı monitörü, stres takibi ve kandaki oksijen seviyesinin ölçümü gibi özellikler akıllı saatte mevcut. Watch T1, kullanıcılar uyurken de kandaki oksijen seviyesini ölçebilecek.

Akıllı saatte 1.3 inç büyüklüğünde 416 x 416 piksel çözünürlüklü AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekranı Gorilla Glass cam koruyor. Daima açık ekran özelliği bulunan saat, özel kadranları destekliyor. Realme Watch T1’de nefes eğitimi, müzik ve kamera kontrolünün yanı sıra GPS, GLONASS, Galileo ve Beidou destekleri mevcut. Bu da doğru rota takibi için telefona muhtaç olunmadığı anlamına geliyor.

50 metreye kadar suya dayanıklı olan akıllı saat, İhtiyaç duyduğu enerjiyi 228 mAh kapasiteli pilden alıyor. Realme’nin verdiği bilgiye göre, bu pil Watch T1’e 7 günlük bir kullanım süresi sağlıyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde saatin pilini 35 dakikada doldurmak mümkün oluyor.

Paslanmaz çelik bir çerçeveye sahip olan akıllı saat için silikon ve deri kayış seçenekleri sunuluyor. Kayışlar için siyah, yeşil ve siyah-yeşil olmak üzere üç renk seçeneği mevcut. Son renk seçeneğinde kayışın üstünde Realme’nin “Dare to Leap” sloganı yazıyor.

realme watch t1Realme Watch T1, Çin’de yarın itibarıyla ön siparişe çıkacak. Akıllı saatin sevkiyatları 1 Kasım’da başlayacak. Realme Watch T1’e sahip olmak isteyenlerin 699 yuan (1018 TL) ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER