Teknoloji

Realme Watch 3 akıllı saat tanıtıldı, işte özellikleri

realme watch 3

Realme Watch 3 adını verdiği yeni akıllı saatini tanıttı. Realme Watch 2’nin takipçisi olan akıllı saat, bazı yönleriyle de daha uygun fiyatlı bir seçenek olan Watch 3 Pro’ya yaklaşıyor. Ekran büyüklüğünün 1.8 inçe çıkması, saatteki en önemli değişikliklerden biri olarak göze çarpıyor.

Ekranın kenar çerçevelerini küçülten Realme, Watch 2’de yüzde 50 olan ekran-kasa oranını yüzde 67.5’e çıkardı. Ancak ekranın çözünürlüğünün ve parlaklık seviyesinin azaldığını da belirtmek gerekiyor. Ekranın çözünürlüğü 286 x 240 piksele iniyor. Bunun Realme Watch 2 Pro’nun ekran çözünürlüğünden düşük olduğunu söyleyelim. Maksimum parlaklık seviyesi ise 600 nitten 500 nite iniyor.

Realme Watch 3 ile Bluetooth üzerinden telefon görüşmesi yapmak mümkün. Kullanıcılar saat üzerinden hem yeni bir görüşme başlatabiliyor hem de gelen çağrılara yanıt verebiliyor. İyi bir ses kalitesi sunmak için saatin hoparlörüne Smart PA yerleştiren Realme, çift modlu bir Bluetooth 5.3 çipi tercih etmiş. Buna ek olarak, yapay zekâ destekli gürültü azaltma algoritmaları da kullanılıyor.

realme watch 3Akıllı saat 110’dan fazla spor modunu destekliyor. Kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilen Watch 3, uyku ve stres seviyesini de takip edebiliyor. Akıllı saat telefona gelen bildirimleri gösterebiliyor. Ekran için 100’den fazla kadran seçeneği de mevcut.

Saatin kasasında ana malzeme olarak polikarbon tercih edilmiş. Polikarbonu metal çerçeve tamamlıyor. Watch 3’te suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikası mevcut. Ancak Realme saatin yüzmek veya duşa girmek için uygun olmadığının altını çiziyor.

realme watch 3Saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi 340 mAh kapasiteli pili veriyor. Realme bu pilin 7 gün boyunca şarja ihtiyaç duymayacağını belirtti. Tam şarj için 2,5 saat gerekiyor.

Realme Watch 3, Hindistan’da 2 Ağustos’ta 783 TL karşılığında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER