Teknoloji

Realme’nin Türkiye’ye gelmesini bekleyenleri üzecek açıklama

realme türkiye

Oppo’nun yan markası olarak bildiğimiz Realme’nin Türkiye pazarında faaliyete geçeceğine dair çıkan haberler tüketicileri heyecanlandırmıştı. Ne var ki, son gelişme beklenti içinde olanları üzecek gibi görünüyor.

Realme’nin Türkçe web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Realme’nin genel merkezi ile yapılan görüşmelerde yaşanan sorunlar nedeniyle sürecin askıya alındığı kaydedildi. Realme’yi Türkiye’ye getirme çalışmaları sürdüren ekibin aşağıda yer alan açıklamasındaki ton, birtakım çevreleri eleştiren bir üslup içermesiyle de dikkat çekiyor:

Bilindiği üzere Realme’nin Türkiye pazarında faaliyet göstermesi için bir takım hazırlıklar içerisindeyiz.

Realme Europe ile iletişime geçip prensip anlaşmamız sonrasında yasal prosedürleri yerine getirdik.

Sizlerden gelen olumlu geri dönüşler bizleri oldukça memnun etti. Fakat bu olumlu tepkiler bir takım çevreleri rahatsız etmiş olacak ki bunun sonucunda Realme’nin bağlı olduğu üst kuruluştan bir takım kabul edilmesi mümkün olmayan isteklerle karşı karşıya kalmış bulunduk.

Bu gelişmeler sonucunda Çin’de bulunan Realme Genel Merkezi ile olan görüşmelerimizi bir süreliğine ara verilmiştir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Oppo, Türkiye’ye bizzat kendi yönetimiyle gelmişken, anlaşılan o ki Realme’de bu süreç üçüncü taraf bir girişimcinin hamlesiyle gerçekleştiriliyordu. Açıklamanın dilinin anlaşılıyor ki, Realme’nin Türkiye’ye gelmesini dört gözle bekleyenler için süre uzayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER