Teknoloji

Realme Q5 serisi 80W şarj desteğiyle gelecek

realme q5 pro

Realme Q5 serisi 20 Nisan’da Çin’de gözler önüne çıkacak. Resmi duyuru öncesinde akıllı telefonların bazı özellikleri açıklanmaya başlamış durumda. Realme’nin Weibo hesabından yapılan son paylaşım, serinin üyelerinde 80W SuperDart şarj desteğinin bulunacağını gösteriyor.

Q5 serisinde kaç cihazın olduğu konusunda hâlâ net bir bilgi verilmiş değil. Ancak seride Weibo paylaşımlarında kullanılan standart Q5 modelinin bulunması kesin görünüyor. 80W şarj desteğinin sadece Q5 Pro’ya mı özgü olacağı konusunda ise somut bir bilgi yok. Hâlihazırda bu desteğin seri genelinde sunulacağı şeklinde bir yorum yapılabilir.

Realme’nin paylaşımı başka ipuçları da veriyor. Paylaşılan görselde yuvarlak delikli ekranı ve USB girişinin, SIM kart yuvasının, mikrofon ve hoparlörün bulunduğu alt kenarı görmek mümkün oluyor.

Sağ kenara yerleştirilen güç butonu da görselde göze çarpan bir diğer unsur. Bu butona parmak izi tarayıcısı yerleştirilmiş gibi görünmüyor. Dolayısıyla tarayıcının ekranın içinde olması ihtimali artıyor. Bu da telefonun AMOLED ekran paneline sahip olacağı anlamına geliyor.

realme q5Realme Q5 serisiyle tanışmaya bugün itibarıyla tam bir hafta var. Bu süreçte telefonla ilgili yeni bilgilere ulaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER