Teknoloji

Realme Q5 için yeni sertifikalar ortaya çıktı

realme q5

Realme Q5 serisi 20 Nisan’da resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma kısa bir süre kalsa da, seriyle ilgili pek çok nokta hâlâ belirsizliğini koruyor. En basitinden seride kaç cihazın kullanıcılarla buluşacağı bilinmiyor.

Pro modelin varlığı sızıntılar sayesinde görülmüştü. Buna ek olarak Q5i modelinin de kullanıcılarla buluşma ihtimali oldukça yüksek. Standart Q5 ise Çin’in sertifika kurulları TENAA ve 3C tarafından onaylanmış durumda.

Akıllı telefon kayıtlarda RMX3478 model numarasıyla boy gösteriyor. Kayıtlara göre; 164.3 x 75.6 x 8.5 mm. boyutlarındaki telefon tartıda 195 gram çekiyor. Renk seçenekleri ise Kara Gün, Zirve Mavisi ve Aurora olarak adlandırılıyor.

6.59 inç Full HD+ LCD ekran, 5000 mAh pil, 65W hızlı şarj desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. TENAA kayıtlarında telefonun kutusundan şarj adaptörü çıkacağı bilgisi de veriliyor.

realme q5Kayıtlarda Q5’in işlemcisi konusunda net bir bilgi verilmiyor. Sadece sekiz çekirdekli işlemcinin saat hızının 2.2 GHz olduğu belirtiliyor. Bu işlemcinin Snapdragon 695G olması muhtemel görünüyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçenekleri 6, 8 ve 12 GB, dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor.

Q5’in arkasında ise 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel makro kamera ve yine 2 megapiksel derinlik sensörünün eşlik edeceği söyleniyor. Ön kameranın çözünürlüğünün ise 16 megapiksel olması bekleniyor.

Realme Q5 3.5 mm. kulaklık jakı ve güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısıyla geliyor. Kutusundan Android 12 ve Realme UI 3.0 yüklü şekilde çıkması beklenen telefonun fiyatı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER