Teknoloji

Realme Q2 benchmark testinden geçti, özellikleri görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme Q2 serisi yarın itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Serinin tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 05:00’da başlayacak. Bu etkinlikte Q2 ile birlikte Q2 Pro modelinin resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tanıtıma kısa bir süre kalmışken, RMX2117 model numaralı bir Realme telefonu Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi. İlgili sonuç kısa bir süre sonra veri tabanından kaldırılsa da, ekran görüntüsü internette dolaşıma çıktı.

Realme Q2’ye ait olduğu düşünülen test sonucu, 5G desteği de sunan MediaTek Dimensity 800U işlemciyi gösteriyor. Bu işlemciye 6 GB RAM’in eşlik ettiği görülüyor. Android 10’un ve Realme UI 2.0 kullanıcı arayüzünün varlığı da benchmark testi sonucuyla bir kez daha doğrulanıyor.

realme q2

Q2 ve Q2 Pro hakkında hâlâ pek çok detay bilinmiyor. Daha önce TENAA’da görülen bilgilere göre, Q2’de 6.5 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Telefonun arkasında 48, 8 ve 2 megapiksel bir kamera sistemi yer alıyor. Önünde ise 16 megapiksel bir kamera bulunuyor. 30W hızlı şarj desteğine sahip 4900 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. İnternette paylaşılan fotoğraflar, “Dare to Leap” sloganının işlendiği deri arka paneli de göstermişti.

Realme Q2 Pro konusunda bilinmeyenler ise çok daha fazla. Ancak kısa süre içinde bu soruların cevabını almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER