Teknoloji

Samsung Galaxy M02 ve A02 sertifika listelerinde görüldü

samsung galaxy m01

Samsung’un Galaxy “0X” şeklinde isimlere sahip olan telefonlarıyla ilgili planlarının biraz muğlak olduğu söylenebilir. Galaxy A veya M serileri altında sunulan bu cihazlar, kimi zaman “s” veya “Core” etiketleriyle de kullanıcıların karşısına çıkabiliyor. Şirket, bu telefonlarını farklı ülkelerde farklı isimlerle de piyasaya sürebiliyor. Samsung Galaxy M02 ve A02 ile de bu yaklaşımı devam ettirecek gibi görünüyor.

Nemko AS internet sitesinde Samsung’un SM-A025F/DS, SM-A025F, SM-M025F/DS, SM-A025M/DS ve SM-A025M model numaralı cihazların yer aldığı bir sertifika listesi ortaya çıktı. Bu model numaralarının Galaxy M02 ve A02’ye ait olmaları muhtemel görünüyor. Bir Norveç şirketi olan Nemko AS’nin sertifika listesinde iki cihazın da yer alması, M02’nin bazı bölgelerde A02 olarak piyasaya çıkabileceğine işaret ediyor.

Galaxy A02, daha önce bazı benchmark testlerinde görülmüştü. Bu testlerden birisi de Geekbench üzerinde yapılmıştı. Geekbench’teki test sonucuna göre, telefonda adı bilinmeyen bir Qualcomm işlemciyle birlikte 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Başka bir sızıntı ise bu cihaz hakkında biraz daha fazla detay veriyor. Buna göre, A02’de 5.7 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir LCD ekran bulunacak. Qualcomm Snapdragon 450 işlemci, 3500 mAh pil, microSD kart desteği, 13 ve 2 megapiksel arka kameralar ile 8 megapiksel ön kamera telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

samsung galaxy m02Samsung Galaxy M02 veya A02’nin uygun fiyatlı bir cihaz olarak raflardaki yerini alması kesin gibi görünüyor. Telefonun yurt dışı satış fiyatının 130 doların bile altında olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER