Teknoloji

Realme’nin yeni tabletinin özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı

realme pad 2 4g

Realme, Realme Pad 2 4G adını taşıyan yeni bir tablet üstünde çalışıyor. Bu tabletin özelliklerini yeni bir sızıntı sayesinde görmek mümkün oluyor. Bu sızıntıya göre, tabletin kalbinde MediaTek’in Helio G99 işlemci bulunuyor. Pad X’te Qualcomm, Pad Mini’de Unisoc işlemciye yer veren şirket; yeni tabletinde, tıpkı Realme Pad’de olduğu gibi, MediaTek’e dönüş yapacak gibi görünüyor.

Helio G99 işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 8360 mAh kapasiteli 33W pil veriyor. Bu pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. İkisi üst ikisi de alt kenarda olmak üzere dört hoparlörü bulunan tabletin dört hoparlörünün de çalışacağı yani bunların dekoratif dokunuşlar olmadığı belirtiliyor.

Tabletin arkasında 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera mevcut. Biraz daha yakında bakıldığında bu kameraya LED flaşın eşlik ettiği görülüyor. Tabletin kutusundan Android 13 ve Realme UI 4.0 yüklü şekilde çıkacağı da sızıntının gösterdikleri arasında yer alıyor. Bu noktada orijinal Realme Pad’in hâlâ Android 11 ile çalıştığını, Realme Pad X’in ise Android 12’de kaldığını belirtmekte fayda var.

realme pad 2 4g

Realme Pad 2 4G ne zaman tanıtılacak?

Sızıntıda Realme Pad 2 4G’nin ve ekranının boyutları konusunda bilgi verilmiyor. Ancak şirketin LCD bir panel tercih etmiş olması muhtemel görünüyor. Realme’nin yeni tabletinin ağustos ya da eylül ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

realme pad 2 4g

İLGİLİ HABERLER