Teknoloji

Realme GT2 Explorer Master tanıtıldı, işte özellikleri

realme gt2 explorer master

Realme GT2 Explorer Master adını taşıyan yeni telefonunu gözler önüne çıkardı. GT2 Explorer Master, şirketin Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcili ilk telefonu olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefonun özel tasarımı, tanınmış modacı Jae-Jung ile birlikte hazırlandı.

Realme GT2 Explorer Master’da 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor ve Full HD+ çözünürlük sunuyor. Realme’nin X7 adını taşıyan ekran çipi, ekran ve pil tüketimi performansını optimize ediyor.

Akıllı telefonun arkasında üçlü bir kamera modülü bulunuyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör üstleniyor. 150 derece ultra geniş açılı kamerada da 50 megapiksel sensör tercih edilmiş. Modülü 2 megapiksel makro kamera tamamlıyor. Ön tarafta ise ekrandaki deliğe yerleştirilmiş 16 megapiksel kamera kullanıcıları bekliyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1’de görsel yükü Adreno 730 GPU üstleniyor. Bu işlemci Realme X7 ile birlikte çalışıyor ve hem yenileme hızı seçimini iyileştiriyor hem de dokunma tepkiselliğini artırıyor.

realme gt2 explorer masterRealme GT2 Explorer Master “Travel Trunk” (Seyahat Bagajı) olarak adlandırılan özel bir tasarıma sahip. Bu tasarımda metal çerçeveyi suni deri arka panel tamamlıyor. Telefon için siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Cihazda omuz tuşları da mevcut. Bu tuşların fiziksel olmadığını ve sağ kenara yerleştirilmiş basınç hassasiyetli alanlardan oluştuğunu belirtmekte fayda var.

Söz konusu tuşların yerleştirilmesinin temel motivasyonu oyun deneyimini iyileştirmek. Bunun için Realme GT2 Explorer Master’da iki adet buhar çemberi de bulunuyor. Realme GT Mode 3.0 da oyun deneyimini iyileştirecek bir özellik olarak telefonda kullanıcıları bekliyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 100W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil bulunuyor. Realme’den verilen bilgiye göre, bu pili tamamen boşken doldurmak için 25 dakika yeterli oluyor. 5G desteği bulunan telefon kutusundan Android 12 ve Realme UI 3.0 yüklü olarak çıkacak. GT2 Explorer Master’da parmak izi tarayıcısı da ekranın içinde yer alıyor.

realme gt2 explorer masterRealme GT2 Explorer Master şu an için sadece Çin’de satılacak. Akıllı telefon 3499 yuandan (9071 TL) başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşuyor. Ön satışları başlayan telefon, 19 Temmuz itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER