Teknoloji

Realme GT serisinin yeni üyesi için ilk açıklama

realme gt neo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme’nin yeni amiral gemisi telefonu GT, kısa bir süre önce gözler önüne çıkmıştı. Şirket, GT’yi tanıttığı etkinliğin sonunda başka bir akıllı telefonun da müjdesini verdi. Realme Başkan Yardımcısı Xu Qi, serinin GT Neo adını taşıyan yeni üyesinin de yakında resmiyet kazanacağını belirtti.

Realme GT’nin kalbindeki Qualcomm Snapdragon 888 işlemci, GT Neo’da yerini MediaTek Dimensity 1200’e bırakacak. Realme GT Neo’ya dair bilinenler şu an için bununla sınırlı olsa da, önümüzdeki haftalarda hem yeni paylaşımların gelmesi hem de sızıntıların ortaya çıkması bekleniyor.

Dimensity 1200, geçtiğimiz ocak ayında duyurulmuştu. MediaTek’in amiral gemisi olan işlemci, 6 nm çip tasarımıyla üretildi. 1+3+4 çekirdek konfigürasyonundan oluşan işlemcide ana çekirdek görevini 3.0 GHz Cortex-A78 üstleniyor. 2.6 GHz üç adet Cortex-A78 ve dört adet 2.0 GHz Cortex-A55 işlemciyi tamamlıyor.

Söz konusu konfigürasyon Dimensity 1000+’a kıyasla yüzde 22 oranında bir performans artışı sağlıyor. GPU tarafındaysa Dimensity 1000+’ta olduğu gibi Mali-G77MC9 tercih ediliyor. Bu işlemci 168 Hz yenileme hızını ve 200 megapiksel kamera çözünürlüğünü destekliyor.

MediaTek’in daha önce açıkladığı takvime bakıldığında Realme GT Neo tanıtımının mart ayının sonlarında veya nisan ayında yapılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER