Teknoloji

Realme’den GT Neo 5 SE için yeni paylaşım geldi

realme gt neo 5 se

Realme GT Neo 5 SE hakkındaki haberler bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Kısa süre önce resmiyet kazanan 240W şarj destekli GT Neo 5‘in daha “hafif” versiyonu olması beklenen telefonla ilgili olarak Realme’den yeni bir paylaşım geldi. Söz konusu paylaşım, akıllı telefonun öngörüldüğü kadar “hafif” bir cihaz olmayacağının sinyalini veriyor.

Weibo’da yapılan paylaşımda, bilgisayar aracılığıyla çevrildiğinde “Bugüne kadarki en az SE telefon” şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da GT Neo 5 SE’nin tahmin edilenden daha güçlü özelliklere sahip olabileceği anlamına geliyor. Realme’nin önümüzdeki dönemde yapacağı paylaşımlarla daha fazla detay vermesi bekleniyor.

Söylentilere göre, akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 1 işlemci bulunacak. Ancak bu işlemcinin henüz resmiyet kazanmadığını belirtmek gerekiyor. İşlemcinin Snapdragon 7 Gen 2 adıyla tanıtılması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Akıllı telefonun 6.74 inç büyüklüğünde 1.5K çözünürlüklü OLED ekranla geleceği söyleniyor. Bu ekranın yenileme hızının 144 Hz olacağı belirtiliyor. Alüminyum kasalı telefonda işlemciye LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor.

Realme GT Neo 5 SE 64 megapiksel ana kamerayla gelecek

Realme GT Neo 5 SE’de 64 megapiksel ana kameraya 8 ve 2 megapiksel çözünürlüklü kameraların eşlik etmesi öngörülüyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor. Parmak izi tarayıcısı ekranın içine yerleştirilen telefonda kızılötesi sensörün de mevcut olacağı söyleniyor.

Realme GT Neo 5 SE ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5500 mAh pilden alacak. Ancak bu pilin şarj hızının 240W yerine 100W olacağı belirtiliyor. Dolayısıyla Realme’nin feragat ettiği en önemli alanlardan birinin şarj hızı olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER