Teknoloji

Realme’den yeni bir akıllı telefon, akıllı saat ve kablosuz kulaklık: C33, Watch 3 Pro ve Buds Air 3S

realme c33

Realme üç yeni ürünü gözler önüne çıkardı. Realme C33 akıllı telefon, Watch 3 Pro akıllı saat ve Buds Air 3S kablosuz kulaklık şirketin ürün portföyünün en yeni üyeleri oldu.

Realme C33

Realme C33’e bakıldığında akıllara Realme 9i 5G modeli geliyor. C33’te 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Ekran üstündeki çentik 5 megapiksel ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Dokunuş örnekleme hızı 120 Hz olan ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 400 nit. Çözünürlük konusunda resmi bilgi verilmese de 720p olması muhtemel görünüyor.

Akıllı telefonun arka panel tasarımı Realme tarafından “sınırsız deniz tasarımı” olarak adlandırılıyor. Burada 50 megapiksel ana kameraya derinlik sensörü ve LED flaş eşlik ediyor.

Realme C33’te Unisoc T612 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı ise 128 GB. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1 TB daha eklenebiliyor. Android 12’yi ise Realme UI S Edition kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Realme C33’te 3.5 mm. kulaklık jakı, kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve Dirac 3.0 ses desteği mevcut. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 10W şarj desteğine sahip.

Akıllı telefon için Kum Altın, Su Mavisi ve Gece Denizi olarak adlandırılan üç renk seçeneği sunuluyor. Realme C33 Hindistan’da 12 Eylül’de 8999 rupi (2054 TL) başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak.

Realme Watch 3 Pro

Realme’nin yeni akıllı saati Watch 3 Pro, isminden de anlaşılabileceği üzere geçen yıl çıkan Watch 2 Pro’nun takipçisi. Akıllı saatte 1.78 inç büyüklüğünde 448 x 368 piksel çözünürlüklü yuvarlak renkli AMOLED ekran bulunuyor. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 500 nit.

Realme Watch 3 Pro 100’den fazla hareketli ve sabit kadran seçeneğini destekliyor. Buna ek olarak, saatin bağlı olduğu telefonda bulunan bir fotoğraf da kadran olarak ayarlanabiliyor.

Realme Watch 3 Pro ile Bluetooth üzerinden telefon görüşmesi yapmak mümkün. Kalp atış hızı monitörü, uyku takibi, kandaki oksijen seviyesinin ölçümü gibi standart görevleri yerine getirebilen Watch 3 Pro ile stres seviyesi de ölçülebiliyor. Kadınlar için adet döngüsü takibi özelliği de Realme’nin yeni akıllı saatinde mevcut.

Realme Watch 3 Pro 110’dan fazla kapalı ve açık alan spor modunu destekliyor. Saatte IP68 suya dayanıklılık sertifikası olmadığı için yüzme sırasında Watch 3 Pro’yu kullanmak mümkün olmuyor.

Realme Watch 3 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 345 mAh pil veriyor. Bu pilin 10 günlük bir kullanım süresi sağladığı belirtiliyor. Akıllı saat Hindistan’da 9 Eylül’de 4999 rupi (1141 TL) karşılığında satışa sunulacak.

Realme Buds Air 3S

Realme’nin yeni kablosuz kulaklığı Buds Air 3 Neo ve Buds Air 3’ün arasında konumlanıyor. Çevresel gürültü engelleme özelliğine sahip kulaklık, telefona Bluetooth 5.3 ile bağlanıyor. IPX5 suya dayanıklılık sertifikası da Buds Air 3S’in özellikleri arasında yer alıyor.

Realme Buds Air 3S ile 7 saat boyunca müzik dinlemek veya 16 saat boyunca telefonla konuşmak mümkün. USB-C girişi üzerinden pili doldurulan şarj kutusu ise ekstra olarak 23 saat boyunca müzik dinleme imkanını veriyor. 10 dakikalık bir şarj, 5 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli oluyor.

Realme Buds Air 3S 14 Eylül’de satışa sunulacak. Kulaklığın fiyat etiketinde 2499 rupi (578 TL) yazıyor.

İLGİLİ HABERLER