Teknoloji

Realme Buds Q2 kablosuz kulaklık yeni tasarımla geliyor

realme buds q2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme Buds Q2 kablosuz kulaklık sessiz sedasız resmiyet kazandı. Akıllı kulaklığın tasarımı selefiyle benzerlik taşısa da, bazı yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Bu özellikler arasında gelişmiş oyun modu, IPX4 suya dayanıklılık sertifikası ve Çevresel Gürültü Engelleme (ENC) bulunuyor. ENC özelliğinin sadece telefon görüşmeleri sırasında işlediğini belirtmekte fayda var.

Realme Buds Q2, selefinin bazı etkileyici özelliklerini muhafaza ediyor. Pil ömrü 20 saat olan kulaklığı 10 dakika şarj etmek, 2 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli oluyor. Şarj kutusunun micro USB girişi üzerinden doldurulması ise üzücü bir detay olarak göze çarpıyor. Kulaklıkta 10 mm. bas artırıcı sürücü mevcut.

Realme Buds Q2’nin tek topuzu 4.1 gram ağırlığında. Her topuzun üzerinde dokunmatik bir panel bulunuyor. Bu panel, müziği durdurma veya başlatma ya da Oyun Modu aktifken gelen çağrıları yanıtlamaya veya geri çevirmeye yardımcı oluyor.

Realme’nin Oyun Modu konusunda ciddi bir iyileştirme yapmış olması dikkat çekiyor. Her iki topuza da eş zamanlı olarak uzun süreli basıldığında Oyun Modu aktif hâle geliyor. Bu mod pil ömrünü etkilese de, gecikmeyi 88 ms. seviyesine indiriyor. Bu sürenin orijinal Buds Q’ya kıyasla yüzde 50 daha iyi olduğunu belirtmek gerekiyor.

realme buds q2Çevresel Gürültü Engelleme özelliği ise daha önce belirttiğimiz gibi sadece telefon görüşmelerinde çalışıyor. Bir algoritma yardımıyla dış ses filtreleniyor. Bunun özellikle kalabalık ortamlarda telefon görüşmesi yaparken kullanıcılara yardımcı olacağı ifade ediliyor.

Realme Buds Q2 kablosuz kulaklık her cihaza Bluetooth ile bağlanabiliyor. Kontrol hareketleri ise Realme Link uygulaması üzerinden özelleştirilebiliyor. Siyah ve mavi renk seçenekleri bulunan kulaklık, Pakistan’da 3999 Pakistan rupisi (215 TL) karşılığında satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER