Teknoloji

Realme yeni kablosuz kulaklıkları Buds Air Pro ve Wireless Pro’yu tanıttı

realme buds air pro

Realme Buds Air Pro ve Wireless Pro adını taşıyan yeni kablosuz kulaklıklarını bugün düzenlediği Yapay Zeka Nesnelerin İnterneti etkinliğinde duyurdu. Her iki kulaklık da aktif gürültü engelleme özelliğiyle geliyor.

Realme şimdiye kadar üç tamamen kablosuz kulaklık çıkarmıştı. Buds Air, Buds Air Neo ve Buds Q’nun takipçisi olan Buds Air Pro, bu grubun aktif gürültü engelleme özelliğine sahip ilk üyesi olma özelliğini taşıyor.

Realme’den verilen bilgiye göre, Buds Air Pro 35 dB’e kadar gürültü engelleme özelliğine sahip. Kulaklıkta bunun için FeedBack ve FeedForward adını taşıyan mikrofonlar kullanılıyor. Bu mikrofonlar ortam sesini kulakların dışında ve içinde topluyor, daha sonra da gürültü engelleyici ses dalgaları oluşturuyor.

realme buds air proAncak araba kullanırken veya yürürken, ortam sesini engellemek tavsiye edilmiyor. Bu nedenle Buds Air Pro’da ortam sesini de duymayı sağlayan Şeffaf Mod mevcut. Böylelikle kullanıcıların etraflarında olup bitenden haberdar olması da mümkün hâle geliyor. Görüşmelerde daha berrak sesler duymak içinse Buds Air Pro’da çevresel gürültü engelleme özelliği mevcut. Bu özellik de çevreleyen sesi azaltıyor.

Buds Air Pro’da 28 mm. S1 işlemci yer alıyor. Geliştirilmiş bir Oyun Modu bulunan kulaklıkta 94ms gibi düşük bir gecikme süresi mevcut. 5 gram ağırlığındaki her bir kulaklık topuzunda 10 mm. Bass Boost sürücüsü bulunuyor.

39.5 gram ağırlığındaki şark kutusunun kapasitesi 486 mAh. Realme’den verilen bilgiye göre, aktif gürültü engelleme özelliği kapalıyken kullanıcılara 25 saatlik bir pil ömrü sunuluyor. Aktif gürültü engelleme özelliği çalıştırıldığında ise bu süre 20 saate iniyor. Şarj kutusunu sadece 10 dakika şarj etmek, kulaklığa 3 saat müzik dinlemeye yetecek enerjiyi veriyor. Tam şarj içinse 1 saat gerekiyor.

Realme Buds Air Pro dokunmatik kontroller ve sesli komut desteğiyle geliyor. Buds Air serisinde bir ilk olarak kullanıcılara pasif gürültü engelleme için silikon kulak uçları sunuluyor.

Realme Buds Air için ne kadar ödemek gerekiyor?

Realme Buds Air Pro’da akıllı tespit, Bluetooth 5.0, Google Fast Pair, IPX4 suya dayanıklılık sertifikası, daha etkili Oyun Modu, Bass Boost+ Modu gibi özellikler mevcut. Buds Air’deki kablosuz şarj desteği ise Buds Air Pro’da mevcut değil.

Realme Buds Air Pro için Kaya Siyahı ve Ruh Beyazı olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Kablosuz kulaklık Hindistan’da 16 Ekim’de satışa çıkacak. Fiyat etiketinde 4999 rupi (536 TL) yazacak.

Realme Buds Wireless Pro 22 saat müzik keyfi vadediyor

Realme Buds Wireless Pro ise bayrağı geçtiğimiz yıl çıkan Buds Wireless’ten devralıyor. Buds Wireless Pro’da da öne çıkan özellik aktif gürültü engelleme oluyor. LDAC codec desteğine sahip kulaklıkta Bluetooth üzerinden 990Kbps’ye kadar ses akışı sağlanabiliyor.

Buds Wireless Pro’daki çoklu işlev butonuna iki defa dokunulduğunda kulaklığın bağlandığı cihazlar arasında kolaylıkla geçiş yapılabiliyor. 13.6 mm. Bass Boost sürücüleri taşıyan kulaklıkta Oyun Modu’nda 119ms gecikme hızı sunuluyor.

Buds Wireless’teki kulak kancaları Buds Wireless Pro’da mevcut değil. 160 mAh pil taşıyan kulaklık aktif gürültü engelleme kapalıyken 22 saat boyunca müzik dinleme imkanı sunuyor. Aktif gürültü engelleme çalıştırıldığında bu süre 16 saate iniyor.

33 gram ağırlığındaki Buds Wireless Pro, IPX4 suya dayanıklılık sertifikasına sahip. Buds Air Pro’daki çevresel gürültü engelleme özelliği Buds Wireless Pro’da da mevcut. Kulaklığın Bass Boost+ Modu da Realme Link uygulaması üzerinden aktif hâle getirilebiliyor.

Realme Buds Wireless Pro için Parti Sarısı ve Disko Yeşili olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. 3999 rupi (429 TL) karşılığında satılacak olan telefon, 16 Ekim’de Hindistan’da piyasaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER