Teknoloji

Realme 8 Pro 108 megapiksel kamerayla gelecek

realme 8 pro kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, bugün gerçekleştirdiği Kamera İnovasyon etkinliğinde yakında tanıtacağı Realme 8 serisinde kullanacağı 108 megapiksel kamera teknolojisi hakkında bilgi verdi. Bu kamera Realme 8 Pro ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Akıllı telefon daha keskin fotoğraf kalitesi, dünyanın ilk “tilt-shift” (perspektif düzeltme) ve “Starry zaman atlamalı video ve yeni portre filtreleriyle trendleri belirleyerek fotoğrafçılık alanında öncü olmayı amaçlıyor.

Realme 8 Pro’da ana kamera olarak 12.000 x 9.000 piksel ve 1/1,52” genişliğe sahip Samsung’un 108 megapiksellik HM2 sensörü bulunacak. Şirket, daha büyük tek piksel boyutu sayesinde iyi görüntü kalitesinin bir hayalden fazlası olacağını belirtiyor. HM2, ayrıca dokuzu bir arada piksel gruplama, ISOCELL Plus ve Smart-ISO desteğine sahip.

Realme 8 Pro’yla çekilecek 108 MP fotoğraflar, hem aydınlık hem de karanlık alanlarda canlı renkleri ve keskin ayrıntıları sayesinde dengeli bir genel pozlamaya sahip olacak. Ayrıntılar ise yakınlaştırma yapıldıktan sonra bile keskinliklerini koruyacak.

Realme 8 Pro’da yeni Sensör İçi Yakınlaştırma teknolojisi sayesinde daha yüksek yakınlaştırma netliği yakalamak mümkün olacak. Realme 8 Pro’nun 3x modu yeni Sensör İçi Yakınlaştırmayı etkinleştirirken sensör görüntü oluşturmak için sadece yakınlaştırılmış kısımla eşleştirilen 12 MP alanı kullanıyor. 12 MP fotoğrafta alan daha küçük olduğundan görüntü daha hızlı işlenebiliyor. Bu, Realme 8 Pro’nun arka arkaya sekiz adet 12 MP fotoğraf çekmesine ve bunları netlik geliştirme algoritmasına ekleyerek görüntü netliğini daha da artırmasını sağlıyor. Realme 8 Pro ile 3x yakınlaştırılarak çekilen fotoğraflar, bu işlemden sonra keskinlik açısından bazı optik telefoto lenslerden bile daha iyi sonuç veriyor.

Realme 8 Pro “Starry” Modu ile gelecek

Realme, yeni Starry Modu ile Starry Zaman Atlamalı Videoyu ilk defa akıllı telefonlara 8 Pro ile getiriyor. Starry zaman atlamalı videolar genellikle profesyonel kameralar aracılığıyla birden fazla klip çekilerek ve ardından bu kliplerin bilgisayarda video düzenleme yazılımı aracılığıyla sentezlenip birleştirilmesiyle oluşturuluyor. Starry zaman atlamalı videoların oluşturulması, fotoğrafların sentezlenmesi ve işlenmesi için yüksek performans gerektirdiğinden ciddi zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu nedenle  Realme, yıldızlı fotoğraflara dayalı özel bir hızlandırılmış video algoritması geliştirdi. 30 fotoğrafın çekilmesi ve 1 saniyelik zaman atlamalı video oluşturulması 480 saniye sürüyor. Bu algoritma ile zaman atlamalı modun sürekli değişen evrenleri 480 kat daha hızlı gösterebileceği anlamına geliyor.

Realme 8 serisi, yeni tilt-shift fotoğraf algoritmasıyla 10 kat daha hızlı tilt-shift zaman atlamalı videoların yanı sıra tilt-shift fotoğrafların çekilebilmesine olanak tanıyor. Realme, tilt-shift modunda bokeh efektinin şekli, açısı, konumu, boyutu ve hatta bokeh alanı ile net alan arasındaki geçiş efekti gibi çeşitli ayar seçenekleri de sunuyor. Bu sayede bokeh efektini ana en iyi uyacak şekilde rahatça seçmek ve özelleştirmek mümkün.

Realme 8 serisi, her bir portreyi birer trend haline getiren Neon Portre, Dinamik Portre ve Yapay Zeka Destekli Renkli Portre olmak üzere üç ikonik filtre ile birlikte gelecek.

Realme 8 ve 8 Pro için henüz kesin bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Ancak kamera özelliklerinin duyurulması, tanıtımın pek de uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER