Teknoloji

Realme 64 MP kameralı telefonu için ipucu vermeye devam ediyor

realme 64 mp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, Çin’de yeni bir akıllı telefonu gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin Çin ofisinin pazarlama şefi Xu Qi, 64 MP kameraya sahip olacağı belirtilen bu telefonun fotoğrafını adını vermeden paylaştı. Söz konusu telefonun Hindistan’da Realme XT adıyla piyasaya çıkabileceği, Çin’de ise farklı bir ismin kullanılabileceği belirtiliyor. Realme 64 MP arka kameraya sahip bir telefon prototipini ve bu kamerayla çekilmiş bazı örnekleri daha önce sergilemişti.

Şirketin yeni akıllı telefonunda da, tıpkı bu prototip gibi, 64 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor ve bu sensörü sarı renkli bir halka çevreliyor. Fotoğrafta yansıtıcı desenlerin kullanıldığı değişken renkli kaplamanın varlığı da ayrıca dikkat çekiyor.

Arka panelde parmak izi tarayıcısına rastlanmaması, parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilmiş olması ihtimalini artırıyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi, telefonun Realme X gibi, AMOLED bir ekran paneline sahip olacağı anlamına geliyor. Yeni telefonda ön kameranın nasıl yerleştirileceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor. Hem açılır ön kamera mekanizması hem de ekran üstündeki su damlası şeklindeki çentik ihtimaller arasında yer alıyor.

Xu Qi, Realme’nin yeni telefonuna dair başka bir önemli bilgiyi daha paylaştı. Akıllı telefonda Qualcomm’un Snapdragon serisi yonga setlerinden birinin kullanılacağını söyleyen Realme yöneticisi, yonga setin tam adını ise açıklamadı.

Realme 64 MP kameralı telefonunu ne zaman tanıtacak?

Realme 64 MP kameralı telefonunun tanıtım tarihi konusunda şimdilik kesin bir bilgi vermiş değil. Ancak şirket 4 Eylül’de gerçekleştireceği başka bir tanıtım etkinliğinin afişini paylaştı. Paylaşmada kupa kızının görünmesi, Realme’nin Q serisini tanıtabileceğini düşündürüyor. Bu öngörünün doğruluğunu anlamak içinse 4 Eylül’e kadar sabretmek gerekiyor.

realme q

İLGİLİ HABERLER