Teknoloji

64 megapiksel telefon kamerasıyla çekilen ilk fotoğraflar burada

realme 64 mp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Realme, dünyanın 64 megapiksel kameraya sahip ilk telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Cihazın üstündeki henüz tam olarak kalkmasa da, arkasında dört lensli bir kamera modülünün bulunacağı biliniyor.

Dört lensli modülde Samsung‘un 64 megapiksel çözünürlüklü yeni Isocell Bright GW1 sensörünün yanı sıra geniş açılı bir lensin de yer alacağı belirtiliyor.

Realme, 64 megapiksellik lensle çekilen iki fotoğrafı The Verge sitesiyle paylaştı.

(Tam boyutlu görsel için tıklayın)

(Tam boyutlu görsel için tıklayın)

Mevcut 48 megapiksel çözünürlüklü kamera lensleri, dört pikselin birleşimiyle 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar oluşturuyor. Aynı mantık çerçevesinde işleyen Samsung GW1 de 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor. Realme’nin paylaştığı fotoğrafların orijinal versiyonlarında yakınlaştırma yapıldığında, çok uzaktaki detayları bile anlaşılır şekilde görmek mümkün oluyor.

Realme bu yolculukta yalnız olmayacak

Realme, 64 megapiksel kameralı telefon üstünde çalışan tek üretici değil. Xiaomi de Redmi markasıyla Samsung’un GW1 sensörünü taşıyan bir telefon çıkaracak. Ancak Xiaomi’nin bu konudaki hedefleri daha da yüksek görünüyor. Çinli üretici, 108 megapiksel çözünürlüklü lense sahip bir telefonun işaretini verdi. Samsung’un hâlihazırda duyurmuş olduğu 108 megapiksellik bir sensörü bulunmuyor. Xiaomi’den de şimdilik bu konuyla ilgili somut bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER