Teknoloji

Razer Xbox One için hazırladığı klavye ve fare setinin fiyatını açıkladı

razer xbox one

Razer Xbox One için hazırladığı klavye ve fare setinin fiyatını duyurdu. Şirket bu duyuruyu yaparken setin ismini de açıklamayı ihmal etmedi. Razer Turret adını taşıyan ve Microsoft’un oyun konsolu için hazırlanan ilk klavye ve fare olma özelliğine sahip olan set, Razer Chroma aydınlatmasıyla dikkat çekiyor.

2.4 GHz kablosuz bağlantı üzerinden çalışan Turret ile Xbox One arasındaki bağlantı özel bir aksesuar üzerinden sağlanıyor. Razer’dan yapılan açıklamada setin pil ömrünün 40 saate varan kullanımı mümkün kıldığı belirtiliyor. Turret’in fiyat etiketinde 249.99 dolar yazacak olmasının ise piyasadaki şansını olumsuz yönde etkileyebilecek bir faktör olduğu söylenebilir.

Razer’ın klavyesinde mekanik tuşlar bulunsa da, Xbox panelinde rahatça gezinmeyi mümkün kılacak bir Xbox butonu da yer alıyor. Klavyede ayarlanabilir avuç içi dayanağı da unutulmamış. Xbox One için hazırlanan farenin temelinde ise Razer’ın Mamba isimli faresi bulunuyor. Turret’in 2019’un ilk çeyreği itibarıyla kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Microsoft Mağaza‘da ön siparişe çıkan setin sevkiyatı için de gelecek mart ayı işaret ediliyor.

Razer Xbox One için klavye ve fare hazırlarken Microsoft ile oldukça yakın bir işbirliği yürüttü. Şirket, Xbox One’da fare ve klavye desteğini geçtiğimiz ay yayınladığı bir güncellemeyle aktif hâle getirmişti. Söz konusu destekten ilk etapta sadece aralarında Fortnite, Warframe, Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder ve X-Morph: Defense’in bulunduğu bir grup oyun yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER