Teknoloji

Razer Xbox One için hazırladığı klavye ve fareyi CES 2019’ta sergileyecek

razer xbox one

Razer bir süredir Xbox One için ilk resmi klavye ve fareyi kullanıcıların karşısına çıkarmak için çalışıyor. İki ürünün nasıl görüneceği konusunda ilk ipuçlarını veren Razer, resmi duyuruyu yapacağı tarihi de kamuoyuyla paylaştı. Razer, beklenen detayları CES 2019‘un ilk günü olan 8 Ocak’ta açıklayacak.

Microsoft ve Razer’ın Xbox One’da klavye ve fare desteği sunmak üzere çalıştığı yaklaşık bir yıldır biliniyordu. Bu desteğin önümüzdeki dönemde yayınlanacak oyunlar üzerinde somut etkiler yapacağını görmek çok zor değil. Xbox One sahipleri, uzun süredir fare ve klavye desteğinin yolunu gözlüyordu. Konsol 2013’ün kasım ayında satışa sunulsa da, bu desteğin önü henüz geçtiğimiz ay itibarıyla açılmıştı.

Microsoft da kendi açısından haklı sebeplerle uzun süre boyunca bu desteğe mesafeli durmuştu. Şirket özellikle çevrimiçi oyun deneyiminde keskin fare hareketlerinin oyunculara haksız avantaj sağlayabileceğine dikkat çekilmişti. Yine de, Microsoft’un uzun zamandan sonra fikrini neden değiştirdiği bilinmiyor. Şirketin hem Windows 10 PC’lere hem de Xbox One’a gelecek Halo Infinite için tüm platformlarda fare ve klavye desteğine izin vermesi muhtemel görünüyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”_HLjTPfJFRo”]

Razer Xbox One için hazırladığı fare ve klavyenin fiyatını 8 Ocak’ta açıklayacak. Paylaşılan görseller ise yeni aksesuarlar hakkında küçük de olsa bazı ipuçları veriyor. Klavyenin sağ alt köşesinde Xbox tuşunun varlığı göze çarpıyor. Farenin tasarımı ise kullanıcıların dizinin üzerinde de rahatlıkla durabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER