Teknoloji

Razer Phone 3 için umutlar arttı

razer phone 3

Oyun ürünleri üreticisi Razer, akıllı telefonunun geleceği konusunda takipçilerine karışık sinyaller gönderiyor. Kısa süre önce şirketin mobil birimini kapattığı ve bu birimdeki çalışanları başka bölümlere yönlendirdiğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu da Razer Phone’un geleceği konusunda soru işaretlerinin doğmasına yol açmıştı. Ancak Tencent ile yapılan işbirliğinin açıklanması, Razer Phone 3 konusundaki umutları yeniden artırmış gibi görünüyor.

Arena of Valor ve PUBG Mobile gibi oyunların altında Çinli Tencent’in imzası bulunuyor. İki taraf arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Tencent’in oyunları, Razer’ın cihazları için optimize edilecek. Anlaşmanın detaylarının genel itibarıyla oldukça standart olduğu söylenebilir. Donanım, yazılım ve servisler olmak üzere üç konu üzerine odaklanan anlaşma, özü itibarıyla Tencent ve Razer’ın, Tencent’in popüler oyunlarının Razor’ın ürünlerinde en iyi performansı sağlaması için birlikte çalışacağını anlatıyor. Tencent ve Razer işbirliği çerçevesinde ticari avantaj fırsatlarını da değerlendirmeye çalışacak.

Yapılan basın açıklamasında Razer’ın yeni telefonlarına doğrudan bir referans verilmiyor. Ancak anlaşmanın mobil cihazları da kapsaması, Razer Phone macerasının henüz bitmediğine dair bir güvence niteliği taşıyor. Razer kendi iç kaynaklarını azaltsa da, Tencent gibi güçlü destekçilerle bu yolculuğa devam edecek gibi görünüyor.

Razer CEO’su Min Liang Tan‘in sözleri de şirketin düşük satışlara rağmen, mobil oyun konusundaki hedeflerinden vazgeçmediğini gösteriyor. Tan, Razer Phone’un akıllı oyun telefonu kategorisinin şekillenmesinde öncü bir rol üstlendiğini gururla söylüyor.

Razer Phone 3 konusunda beklenen somut işaretin ise henüz gelmediğini bir kez daha belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER