Teknoloji

Razer Phone 3 için 5G bekleniyor

razer phone 3

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2019) en sıcak gündem maddelerinden birisi 5G idi. Hem cihaz üreticileri hem de mobil operatörler, 5G temasını yoğun biçimde işlemişti. Herkes “5G’ye hazırız” mesajını verse de, 5G şebekesinin tam anlamıyla hazır hâle gelmediği gerçeği arka planda bırakılmıştı. 5G şebekesi bu yıl içinde sadece belli ülkelerde ve belli şehirlerde faaliyete geçecek. Bu tuhaf geçiş süreci, bazı şirketlerin ürün çıkarma takvimlerini de etkilemişe benziyor. Razer da Razer Phone 3 için 5G şebekesini bekliyor gibi görünüyor.

Razer’ın mobil cihaz pazarındaki durumu hakkında farklı iddialar ortaya atılıyor. Bir taraf şirket için işlerin yolunda gittiğini öne sürerken, diğer taraf Razer’ın artık telefon çıkarmayacağını iddia ediyor. Şirketin mobil birimindeki çalışanlarını farklı birimlere kaydırdığı iddia edilse de, kısa süre önce PUBG Mobile’ın yayıncısı Tencent ile yapılan işbirliği anlaşması duyurulmuştu. Bu anlaşma çerçevesinde Razer’ın cihazlarının Tencent’in oyunları için optimize edileceği belirtilmişti. Buna rağmen, Razer CEO’su Min-Liang Tan‘in yeni Razer Phone konusunda fazla konuşmaması kafaları karıştırmıştı.

Tan’in Engadget sitesinde yayınlanan sözleri, Razer’ın yeni telefon konusunda neden frene bastığı konusunda bir ipucu olarak nitelenebilir. Razer CEO’su, mobil oyuncuların tercihlerinin 5G uyumlu bir telefondan yana olabileceğini ve bu nedenle pek çok kişinin yeni cihazı için 5G şebekesinin yaygınlaşmasını bekleyebileceğini dile getirdi. Bu da Razer Phone 3 için 5G şebekesinin yerleşmesinin beklendiğini düşündürüyor.

Tan, 5G’nin oyun pazarında telefon ve PC’lerin önemini azaltacağı ve klavye ve oyun kumandası gibi aksesuarların deneyimin merkezine yerleşeceği yönünde bir öngörüde bulundu. Razer’ın portföyünde klavye ve oyun kumandalarının önemli bir yere sahip olduğunu düşününce Tan’in öngörüsü, şirket için arzu edilen bir senaryoya dönüşüyor.

Razer Phone 3 için 5G’nin yayılması bekleniyor gibi görünüyor. Razer Phone ile aradığı başarıya ulaştığını savunan şirketin yeni yol haritası konusunda somut ifadeler kullanmaması, haritanın henüz şekillenmediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER