Teknoloji

Razer Core X daha ucuz GPU kutu seçeneği olarak duyuruldu

razer core x

razer core xRazer Core serisi harici GPU kutularını güncelliyor. Yeni bir Core X modeli eklerken ayn zamanda Thunderbolt 3 portlu Apple MacBook Pro dizüstü bilgisayarları için de destek sunmaya başlıyor.

Core X, Razer’ın harici GPu serisine eklenen yeni ve giriş seviyesi model oluyor. Core V2’nin 499 dolarlık fiyatına karşın, bu giriş seviyesi model 299 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip. Bununla birlikte Core V2’nin daha gelişmiş olan; USB ve Ethernet portları, Razer’ın Chroma aydınlatması gibi özelliklerini bulundurmuyor.

Yine de, Core X de Core V2’ye göre bazı iyileştirmeler sunuyor. Bunların arasında Thunderbolt üzerinden 100 vatlık şarj geçişi, 650 vatlık entegre güç kaynağı (V2’de 500 vat) ve 3 slotlu daha büyük GPU’lar için destek (V2’de 2.2 GPU boyutlu destekleniyor) bulunuyor.

Core X ve Core V2, daha önce sunulan Windows 10 desteğine ek olarak aynı zamanda Apple’ın macOS dizüstü bilgisayarlarını da destekliyor. Ne var ki Razer, High Sierra 10.13.4 veya üstü sürümle çalışan bir Mac bilgisayara ve Mac uyumlu AMD Radeon kartına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor. Nvidia’nın da Mac’e özel birçok kartı için resmi sürücüler çıkardığını hatırlatmak gerekiyor. Böylelikle AMD gibi işletim sistemi seviyesinde destek olmadan da çalışma imkanı yakalanabilir. Razer ise, en azından kağıt üstünde, kutularının Mac bilgisayarlarıyla kullanımı için AMD GPU’ları öneriyor.

Core X, Razer’ın web sitesinde, yurt dışında 299 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Ancak Core ve Core V2 gibi, kendi grafik kartınızı kendinizin temin etmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER