Teknoloji

Raspberry Pi ilk fiziksel satış mağazasını açtı

raspberry pi

Raspberry Pi, ürettiği minyatür bilgisayarlarla ünlenmişti. Vakıf olarak faaliyet gösteren organizasyon, ilk fiziksel satış mağazasını İngiltere’nin Cambridge şehrinde açtı. Şimdiye kadar Amazon veya yetkili çevrimiçi Pi satıcıları aracılığıyla satış yapan şirket, fiziksel satış mağazasıyla kendisi için de yeni bir dönemi başlatmış oldu.

Raspberry Pi’nin fiziksel satış mağaza açma fikrinde Apple’dan ilham aldığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Vakıf mağazalarını cihaz satacak bir yer olmanın da ötesinde yeni müşterilerine cihazlarını tanıtabileceği bir tür sergi olarak da değerlendiriyor. Mağazada cihazlar dışında kitaplar ve kahve fincanı, oyuncak ayı gibi hediyelik eşyalar da satılıyor.

Raspberry Pi’nin mağazasında kurulumu yapılmış ürünleri denemek de mümkün oluyor. Markayı yeni müşterilere tanıtmak amacıyla kurulan bir sergi gibi görünen mağazada platformun potansiyeli konusunda daha somut fikirler edinilebiliyor. Bu da markanın ana akıma tanıtılması için önemli bir adım niteliği taşıyor.

Raspberry Pi için ilk fiziksel mağazasını açmak bir tür prestij hamlesi olarak tanıtılabilir. Vakfın başka mağaza açıp açmayacağı konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak ilk mağazanın başarılı olması durumunda yenilerinin açılacağını görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER