Teknoloji

Raspberry Pi 400 içinde bilgisayar barındıran kompakt bir klavye

raspberry pi 400

Commodore 64 ve 80’lerin diğer bilgisayarlarına benzeyen, her şeyin klavye içine yerleştirildiği bilgisayarlara yeni bir örnek olarak Raspberry Pi 400 karşımıza çıkıyor. The Verge sitesinin belirttiğine göre, Raspberry Pi 4 ve 4 GB RAM klavye biçiminde bir gövdenin içine yerleştiriliyor.

Bu sistem Raspberry Pi 400 Personal Computer Kit adıyla satılıyor ve mümkün olan en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. Kutudan çıkardığınız anda sistem kullanıma hazır hâle geliyor, bir TV’ye veya ekrana bağlamanız yeterli oluyor. Bilgisayar setinin içinde Pi 400 bilgisayar, USB mouse, USB-C güç beslemesi, Raspberry Pi OS’in ön yüklü olduğu bir SD kart, micro HDMI – HDMI kablosu ve Raspberry Pi’nin başlangıç kılavuzu bulunuyor.

Başlangıçta Raspberry Pi 400’ün İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca ve İspanyolca klavye yerleşimlerini desteklediğini görüyoruz. Başlangıç kılavuzunun bu dillerde tercüme edilmiş versiyonları da bulunuyor. Gelecekte resmi Raspberry Pi klavyesinin desteklendiği diller de Pi 400 desteğine sahip olacak.

Raspberry Pi 400 Complete Computer Kit seti, 100 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu. Sadece bilgisayarı isteyenlerin ise 70 dolar ödemeleri gerekiyor. Klavye fazlasıyla kompakt boyutlara sahip ve bir masaüstü bilgisayar klavyesinden daha çok dizüstü bilgisayar klavyesini andırıyor. Sayısal tuş takımı bulunmuyor, kalınlığı da ortalama bir dizüstü bilgisayarınkiyle aynı seviyede bulunuyor. Raspberry Pi 400, özellikle bütçesini zorlamadan çocuğuna bir bilgisayar satın almayı düşünen ebeveynler için ideal seçimlerden biri gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER