Teknoloji

Raspberry Pi 4 multimedya tarafında artan güçle geldi

raspberry pi 4 model b

Raspberry Pi‘yi seviyor, ancak onun evde geliştirmekte olduğunuz projeler için biraz daha yetenekli olmasını mı istiyorsunuz? İsteğinize kavuşuyor olabilirsiniz. Yeni çıkan Raspberry Pi 4 Model B, alıştığımız küçük, devre kartı tipi bilgisayar tasarımını performans tarafında, özellikle medya için çığır açan yeteneklerle buluşturuyor.

Yeni eklenen 1.5 GHz dört çekirdekli Broadcom işlemci H.265 video kod çözme yeteneğine sahip. Ayrıca iki adet micro-HDMI portu ve 4 GB’ye kadar LPDDR4 RAM desteği de bulunuyor. Raspberry Pi 4 bu sayede saniyede 60 kare hızında 4K video çıkışı verebiliyor. Bu da evinizde kurmak istediğiniz merkezi medya sistemi için gayet yeterli olacaktır.

Raspberry Pi Foundation, yeni modelin giriş seviyesi x86 PC’lere meydan okuyacak kadar hızlı olduğuna dikkat çekiyor.

Aynı zamanda bağlantı tarafında da yenilikler söz konusu. Bluetooth 5.0 desteğinin yanı sıra geleneksel USB 2.0 portunun yanına iki adet de USB 3.0 destekli port ekleniyor. 802.11ac Wi-Fi ve gigabit Ethernet de Raspberry Pi’nin çevrimiçi kalmasını sağlıyor.

Daha önceki Raspberry Pi modellerinde gördüğümüz farklı RAM seçeneklerinin fiyatı değiştirmesi burada da söz konusu. 1 GB RAM barındıran temel modelin fiyatı 35 dolar. 2 GB model için fiyat için 45 dolar ve 4 GB model için 55 dolar fiyat biçiliyor. Her şeye rağmen Raspberry Pi 4 hâlâ ucuz. Daha fazla RAm sayesinde Windows’u veya diğer güç gerektiren yazılımları da bu küçük devre kartında çalıştırabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER