Teknoloji

Raspberry Pi 3 Model B+ tam da Pi Gününde geldi

raspberry pi 3 model b+Bugün 14 Mart, yani Pi Günü. Matematik tutkunları için büyük anlam ifade eden bu günde Raspberry Pi Vakfı da, küçük, uygun fiyatlı ve kendi bilgisayarını kendisi yapma tutkunlarına hitap eden Raspberry Pi’nin yeni modeli; Raspberry Pi 3 Model B+’nın duyurusunu gerçekleştirdi.

En yeni model, hem Raspberry Pi 2 Model B hem de Raspberry Pi 3 Model B ile aynı yüzey alanını paylaşıyor. Bu da karşımızda yine bir deste kart büyüklüğünde bir donanımın olduğu anlamına geliyor. 64-bit, 1.4GHz dört çekirdekli işlemci, çift bant 2.4 GHz ve 5 GHz 802.11ac Wi-Fi bağlantı desteği, Bluetooth 4.2 + LE de diğer özellikler arasında bulunuyor. 300 Mbps hıza kadar destek sunan Gigabit Ethernet portu ile kapasite, Model B’nin üç katına çıkıyor.

Pi 3 Model B+’ta, görüntü çıkışı için, bir adet tam boyutlu HDMI portu da bulunuyor. Dört adet USB 2.0 portu, veri depolama veya işletim sistemini çalıştırmak için microSD girişi, Ethernet üzerinden güç (PoE) desteği sunulurken, ayrı olarak satılacak resmi bir PoE HAT eklentisi de yakında çıkacak. Raspberry Pi kamera ve dokunmatik ekranları bağlamak için CSI ve DSI portları da mevcut.

İyileştirilmiş güç entegrasyonu ve termal tasarım sayesinde, yeni versiyon daha yüksek saat frekansına çıkabiliyor. Çift bant Wi-Fi desteği de modüler uyumluluk sertifikasyonuna sahip. Böylelikle Raspberry Pi 3 Model B+’yı son kullanıcıya özel veya ticari kullanım odaklı ürünlere entegre etmek daha da kolay hâle geliyor. Müşteriye hazır hâle getirmek için onca teste veya sertifikalandırmaya gerek kalmıyor.

Güncellenmiş Pi 3 modeli hem bireysel hem de kurumsal projeler için gayet elverişli görünüyor. Bu ürünü Raspberry Pi’nin resmi satış ortaklarından, web sitesi aracılığıyla satın almak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER