Teknoloji

Ralph Lauren akıllı tişörtünü satışa sunuyor

ralph-lauren-240815

Ralph Lauren’in sensörlerle donatılmış tişörtleri sonunda kitlelerle buluşuyor. Özellikle egzersiz yapanlara yönelik olarak tasarlanan tişörte sahip olmak içinse 295 doları gözden çıkarmak gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta New York’ta düzenlediği bir tanıtım etkinliğiyle uzun süredir üstünde çalıştığı akıllı tişörtüne dair detayları paylaşan Ralph Lauren, projede Montreal merkezli teknoloji şirketi OmSignal ile birlikte hareket ediyor. “İkinci deri” olarak adlandırılan bir kumaştan üretilen egzersiz tişörtünde doğrudan kumaşa entegre edilen gümüş fiberler bulunuyor. Sensörlerin üzerine eklendiği siyah kutu ise tişörtün göğüs kafesine yakın bölümüne yerleştiriliyor ve kalp atış hızı, nefes alma derinliği ve enerji sarfiyatı gibi biyometrik verileri ölçüyor.

Ralph Lauren, biyometrik tişörtünü ilk olarak geçtiğimiz yıl Amerika Açık tenis turnuvasında görücüye çıkartmış ve top toplayıcı çocukları denek olarak kullanmıştı. Tenisçi Marcos Giron da idman sırasında biyometrik tişörtü denemişti.

Ralph Lauren’in özel sensörlerle donatılmış tişörtü, ilk etapta sadece erkekler için piyasaya sürülecek. Ancak şirketin pazarlama, reklam ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı David Lauren, kadınlara özel tişörtler için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Ralph Lauren’in tişörtten toplanan verilerin görüntülenmesi ve analizi için hazırladığı özel uygulama, ilk etapta sadece iOS’te yayınlanacak. Ralph Lauren ve OmSignal’ın biyometrik tişörtü önümüzdeki perşembe günü ABD’de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER