Teknoloji

Yeni Qualcomm Snapdragon Wear 64-bit desteğiyle gelecek

qualcomm snapdragon wear

Qualcomm Snapdragon Wear 3100, geçtiğimiz yıl eylül ayında tanıtılmıştı. Giyilebilir ürünler için geliştirilen yonga set, tıpkı selefi Wear 2100 gibi, Cortex-A7 çekirdek taşıyor.

Gelen haberlere göre, Qualcomm giyilebilir ürünler için yeni bir platform üstünde çalışmaya başladı. Şirketin üzerinde çalıştığı platform için WTP2700 ve WTP429W kod numaraları kullanılıyor. Özellikle WTP429W kod adı, yeni platformun Snapdragon 429‘un giyilebilir ürünler için hazırlanan versiyonu olduğunu düşündürüyor.

12 nm FinFET mimarisiyle üretilen Snapdragon 429, dört adet Cortex A53 işlemci çekirdeği barındırıyor. Bu çekirdekler 2 GHz hızında çalışıyor. 64-bit desteğinin varlığı; yeni yonga seti taşıyan cihazların, modern yazılımlarla daha uyumlu çalışacağını işaret ediyor.

Yeni Snapdragon Wear platformunun Bluetooth 5.0 ve LTE Modem desteğine sahip olması da muhtemel görünüyor. eMMC 5.1 desteği de barındıran platformun depolama konusunda daha hızlı çalışacağı belirtiliyor.

Qualcomm Snapdragon Wear 429 veya 2700’ün ne zaman resmiyet kazanacağı şu an için bilinmiyor. Ancak Qualcomm’un en geç eylül ayı itibarıyla yeni giyilebilir ürün platformunu duyurması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER