Teknoloji

Snapdragon 8 Gen 1 Plus ve 7 Gen 1’in tanıtım etkinliği için beklenen açıklama geldi

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm Snadpragon Night (Snapdragon Gecesi) adını verdiği etkinliğin 20 Mayıs’ta gerçekleşeceğini açıkladı. Etkinlik Çin’de yerel saatle 20.00’da (TSİ 15.00) başlayacak. Qualcomm’un etkinlikte Snapdragon 8 Gen 1 Plus ve Snapdragon 7 Gen 1 platformlarının resmi duyurusunu yapması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus, adından da anlaşılabileceği üzere, Snapdragon 8 Gen 1’in biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu olacak. Qualcomm’un bu platformda aynı CPU yapısını kullanması, ancak GPU’da performansı biraz daha yukarıya taşıyacak küçük dokunuşlar yapması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus’ın TSMC tarafından 4 nm çip tasarımıyla üretilmesi de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu işlemcinin kullanıldığı ilk cihazlardan birisinin ise Motorola Edge X30 olacağı söyleniyor.

qualcomm snapdragon nightQualcomm Snapdragon 7 Gen 1’de ise dört adet 2.36 GHz Cortex-A710 ve yine dört adet 1.8 GHz A510 çekirdek bulunacağı belirtiliyor. Görsel yükü ise Adreno 662 GPU’nun çekeceği söyleniyor. Bu platformun da ilk olarak 23 Mayıs’ta tanıtılacağı konuşulan Oppo Reno 8’de boy göstermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER