Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 850 Windows PC’ler için yüksek performans vadediyor

qualcomm snapdragon 850Qualcomm, sürekli internete bağlı kalan Always Connected Windows 10 PC’ler için hazırladığı yeni işlemcisini duyurdu. Snapdragon 850 adını taşıyan işlemci, ilk Always Connected PC’lerde kullanılan Snapdragon 835’in devamı olarak niteleniyor. Qualcomm Snapdragon 850 ile sürekli internete bağlı PC’ler için daha gelişmiş performans, bağlantı ve pil ömrü vadediyor.

Microsoft ve Qualcomm, Always Connected PC platformunu iPad Pro’ya karşı bir alternatif sunma amacıyla geliştirmişti. ARM işlemciler, entegre LTE, uzun pil ömrü ve uykuya dalma olmadan hızlı biçimde yeniden başlatılabilmesi, platformun belli başlı özellikleri arasında bulunuyor.

Qualcomm’dan yapılan açıklamaya göre, Snapdragon 850 sadece PC’lerde kullanılacak. Akıllı telefonlarda bu işlemciyi görmek mümkün olmayacak. Yeni işlemcinin 2018 model amiral gemisi telefonlarda kullanılan Snapdragon 845 yonga setinin özelleştirilmiş bir versiyonu olduğunu belirtmek gerekiyor.

Snapdragon 850 Always Connected PC platformu için Snapdragon 835’e kıyasla yüzde 30 daha yüksek performans, yüzde 20 gelişmiş pil ömrü ve yüzde 20 oranında daha yüksek bağlantı hızı vadediyor. Tıpkı Snapdragon 845 gibi 10 nm. mimarisiyle üretilen Snapdragon 850’de hücresel bağlantı için X20 modem bulunuyor. Qualcomm’dan yapılan açıklamada, Snapdragon 850’nin PC’lerde daha iyi performans için optimize edildiği belirtildi.

Snapdragon 835 işlemci taşıyan ilk Always Connected PC’ler, geçtiğimiz ilkbaharda satışa sunulmuştu. Qualcomm’dan yapılan açıklamada, PC ortaklarının Snapdragon 850 taşıyan ilk cihazları yıl sonunda piyasaya süreceğini belirtti. Qualcomm yeni işlemciyle birlikte iş ortaklarının sayısının da artacağını açıkladı. Samsung’un da Snapdragon 850 işlemcili bilgisayar çıkaracak şirketlerden biri olması bekleniyor. Asus, HP ve Lenovo gibi şirketler, Qualcomm Snapdragon 835 işlemcili bilgisayarlar üretmişti.

Qualcomm Snapdragon 850 taşıyan Always Connected PC’leri doğrudan üretmese de, üreticilere ihtiyaç duydukları referans platformunu sağlıyor. Bu sayede üreticiler kendi bilgisayarlarını daha rahat geliştirebiliyor. Modern verici antenleri için de ön uç tasarımları hazırlayan şirket, böylelikle PC üreticilerini ekstra bir çalışma yapmaktan kurtarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER