Teknoloji

Qualcomm orta segment telefonlar için Snapdragon 7s Gen 2’yi duyurdu

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 adını taşıyan en yeni mobil çip setini gözler önüne çıkardı. 4 nm teknolojisiyle üretilen Snapdragon 7s Gen 2, Snapdragon 8 serisine kıyasla daha uygun bir fiyat karşılığında hatırı sayılır bir performans vadediyor.

Snapdragon 7s Gen 2’de Snapdragon 7 serisindeki diğer seçeneklere kıyasla daha az güçlü bir işlemci birimi bulunuyor. Buna ek olarak, görüntü sinyali işlemcisinin de fazla etkileyici olmadığını söylemek gerekiyor. Bu nedenlerle Snapdragon 7s Gen 2 biraz daha aşağıda konumlanıyor. Çip setin ilk olarak bu ay içinde tanıtılması beklenen Redmi Note 13 serisinde kullanıcıların karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Qualcomm’un seçtiği ismin kafa karıştırıcı olduğu söylenebilir. Zira ortada 7s Gen 1 veya 7 Gen 2 adını taşıyan bir çip set yok. Buradaki “S” harfinin ne anlama geldiği de bilinmiyor. Ancak Qualcomm’un bazı özelliklerden feragat ettiği açıkça anlaşılıyor. Snapdragon 7s Gen 2’de dört adet 2.4 GHz ve dört adet de 1.95 GHz çekirdek bulunuyor.

Adreno GPU modeli hakkında bilgi verilmese de, Full HD+ çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı desteği sunduğu biliniyor. FastConnect 6700 bağlantı platformu da Snapdragon 7+ Gen 2’deki FastConnect 6900’e kıyasla bir geri adım niteliği taşıyor. Maksimum indirme hızı 2.9 Gbps’ye ulaşıyor. Bluetooth 5.2 desteği de çip sette mevcut.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, 200 MP kamera desteğiyle geliyor

Spectra görüntü sinyali işlemcisi 200 megapiksel çözünürlüğe kadar tek kamera ve 4K 30 fps video kaydı desteği sağlıyor. USB-C 3.1 ve Quick Charge 4+ desteği de sunan Snapdragon 7s Gen 2’de 3200 MHz’de LPDRR5 RAM’e kadar destek de mevcut.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemcili cihazların çıkışı için henüz bir takvim vermedi.