Teknoloji

Qualcomm RB3 ile robotlara hayat verecek

qualcomm aptx lossless

Qualcomm‘un robotlara olan ilgisi geçici bir hevesten fazlası gibi görünüyor. Şirket robotik çalışmalarının genelini kapsayacak şekilde tasarladığı RB3 platformuyla bu konudaki ciddiyetini gözler önüne seriyor. Qualcomm RB3 platformunun temelinde geçtiğimiz yılın amiral gemisi Snapdragon 845 yonga seti bulunsa da, drone’lar ve diğer robotlar için yoğun bir optimizasyon çalışmasının yürütüldüğü vurgulanıyor.

Yapay zekâ ve sensör işlemesi, özel LTE şebekeleri için destek ve güvenliğin sıkılaştırılması yapılan optimizasyon çalışmaları arasında öne çıkıyor. Platformun esnekliği de Qualcomm’un vurgu yaptığı konular arasında bulunuyor. Şirketler RB3’ü kendi ihtiyaçları doğrultusunda optimize etme imkanına da sahip.

Qualcomm RB3 taşıyan robotlarla ilk buluşma 2019 içinde gerçekleşecek. LG platformu kullanacak şirketler arasında öne çıkarken bir diğer Güney Koreli Naver, Anki, JD ve OrionStar da RB3’ten yararlanacak ilk şirketler arasında bulunuyor. Geliştirme kitlerini üreticilere dağıtmaya başlayan Qualcomm, RB3’e 5G desteğini yılın ilerleyen dönemlerinde getirecek.

Qualcomm RB3 ile başarılı olabilecek mi?

Qualcomm RB3 platformunun başarılı olup olamayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak şirketin robotik çalışmalara daha yoğun biçimde eğilmesi mantıklı bir tercih gibi görünüyor. Qualcomm’un rakiplerinden Intel ve Nvidia, yapay zekânın da desteğiyle robotlara güç vermeye daha önce başlamıştı. Sadece telefonlara bağlı kalmaması gereken şirket, robotlarla rekabetçiliğini canlı tutma konusunda önemli bir adım atıyor.

İLGİLİ HABERLER