Teknoloji

Qualcomm Nesnelerin İnterneti ile 2018’de 1 milyar dolar kazanmayı bekliyor

qualcomm stable diffusion ai

qualcomm nesnelerin internetiQualcomm için en önemli gelir kalemi, piyasadaki pek çok akıllı telefonun kalbinde bulunan Snapdragon serisi mobil yonga setleri. Ancak buzdolaplarının bile akıllandığı günümüzde şirketin önünde yongalarını yaygınlaştırmak için büyük bir fırsat bulunuyor. Qualcomm Nesnelerin İnterneti akımının önüne çıkarttığı bu fırsatı şimdiye kadar iyi değerlendirmiş gibi görünüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aralarında akıllı saatlerin ve hoparlörlerin de bulunduğu Nesnelerin İnterneti cihazlarının 2018’de kasaya 1 milyar dolardan fazla bir para koyması öngörülüyor. Bu da çeyrek başına yaklaşık 250 milyon dolarlık bir gelir anlamına geliyor. Qualcomm’un 2018’in ikinci çeyreğinde 5.6 milyar dolar gelir elde ettiğini göz önüne alınınca Nesnelerin İnterneti yongalarının önemi biraz daha iyi anlaşılıyor.

Cihazların Wi-Fi veya 4G gibi kablosuz ağlara bağlanmalarını sağlayan modem yongaları da Qualcomm için önemli bir ürün kategorisi niteliğini taşıyor. Şirketin yöneticileri bu kategorideki ürünlerden gelen satış gelirlerinin, 2018’in genelinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 120 oranında artış göstermesini bekliyor. Qualcomm hâli hazırda buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi büyük ürünler yerine daha küçük cihazları internete bağlamaya odaklanmış gibi görünüyor. Yapılan açıklamaya göre, Qualcomm markalı yongalar 200’den fazla giyilebilir üründe ve 1300’den fazla kablosuz ses aksesuarında kullanılıyor.

NXP’yi satın almaktan vazgeçen Qualcomm, bu kararının ardından alternatif alanlardaki rakamlarını kuvvetlenmeyi seçmiş gibi görünüyor. Şirket mobil işlemcileri dışındaki ürünlerinden 2018’de 5 milyar dolardan fazla bir para kazanmayı hedefliyor. Qualcomm Nesnelerin İnterneti alanında önümüzdeki dönemde kaydedilen ilerlemenin de öncü isimlerinden biri olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER