Teknoloji

Qualcomm destekli Nokia 8.2 (5G) modeli için yeni ipuçları

nokia 7.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia ve Qualcomm, gelecek yıl içinde çıkması beklenen 5G özellikli Nokia akıllı telefonu hakkında bazı ipuçları verdi.

Barselona’da düzenlenen Qualcomm 5G zirvesinde konuşan HMD Globla sözcüsü, 2020’de 5G akıllı telefonlarının fiyatlarının yarıya inmesini beklediklerini, bunun da uyumu artıracağını kaydetti. Aynı zamanda Nokia’nın gelecek planlarına dair bazı bilgileri de paylaştı.

Geçmişte Qualcomm, entegre 5G desteğine sahip olan Snapdragon 7 serisi mobil platformla çalışacak bir Nokia orta üst segment cihazının ipuçlarını vermişti. Şu anda var olan Snapdragon 7 yonga setlerinin herhangi bir tanesinin 5G desteğini sunmadığını göz önünde bulundurursak, bunun henüz çıkmamış bir bileşen olduğunu söyleyebiliriz.

5G, Qualcomm’un 2020 portföyünde önemli bir yer tutacak. Aralık ayında Hawaii’de düzenlenecek Qualcomm Tech Summit etkinliğinde bu konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmeyi bekliyoruz.

Bazı dedikodular, söz konusu telefonun Nokia 8.2 olacağını işaret ediyor. Bu da oldukça mantıklı sayılır. Nokia 8 serisi geçmişte Snapdragon 7 serisi işlemcileri kullanıyordu. Bu serinin konumlandırması ise amiral gemisi Nokia telefonların hemen altında olacak biçimde yapılıyor. HMD Global’ın çıkardığı en popüler akıllı telefonlardan biri olan Nokia 8.1’in yeni versiyonunun beklenmeye başladığını düşünürsek, Nokia 8.2 şirketin makul fiiyatlı 5G akıllı telefon seçeneği olarak karşımıza çıkabilir.

Yakında beklenen Nokia orta üst segment telefonu hakkında detaylar hâlâ netleşmiş değil. Çoğu Nokia telefonunda gördüğümüz cam ve metal tasarımı bu telefonda da görebiliriz. Çentiğin yerine delikli ekran veya açılır selfie kamera mekanizmasının kullanılması da muhtemel görünüyor.

Kameradan bahsetmişken, bu telefonun da Nokia 7.2’dekine benzer bir çoklu kamera kurulumuna sahip olmasını bekliyoruz. 64 megapiksel ana kamera, ultra geniş açılı lens ve derinlik sensörü beklentilerimiz arasında yer alıyor. ZEISS optik sistemi de kullanılacaktır.

MediaTek bile 2020’de makul fiyatlı 5G telefonlarının çıkması için niyetini ortaya koydu. Şirket orta segment akıllı telefonlarda kendi yonga setlerinin kullanılması için Qualcomm ile rekabet edecek. Bu da 5G teknolojisinin daha aşağı seviyelerdeki fiyatlardan erişilebilir olmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER